Viranomaiset pelkäävät muslimeja merelläkin – 9 Euroopan maata osallistuu harjoitukseen Itämerellä

Poliisi.fi tiedottaa:

Poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu osallistuu parhaillaan toimintaharjoitukseen Itämerellä yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa.

Viranomaisten julkaisema valokuva.

Atlas Common Challenge 2018 on EU-rahoituksella toteutettava laaja toimintaharjoituskokonaisuus, johon osallistuu useita poliisin erikoisyksiköitä ympäri Eurooppaa. Järjestäjä Atlas on poliisin erityistoimintayksiköiden verkosto, jolla on yhteensä 38 jäsenyksikköä.

Viranomaisten julkaisema valokuva.

Triton-nimisessä skenaariossa Saksan lipun alla kulkeva laiva kaapataan Itämerellä. Suomen lisäksi kahdeksan muuta Euroopan maata osallistuu Saksan aluevesillä tapahtuvaan toimintaharjoitukseen.

Viranomaisten julkaisema valokuva.

Poliisin valmiusyksikkö saa merellä tukea Rajavartiolaitokselta 5. valmiusjoukkueen ja vartiolaiva Turvan muodossa.

Harjoitus tulee osallistuville viranomaisille yllätyksenä. Erityistoimintajoukot hälytetään paikalle kotimaistaan, eikä kohdealuetta kerrota etukäteen.

Viranomaisten julkaisema valokuva.

Ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta kertoo:

“Kun hälytys tilanteeseen tulee, aloitamme toiminnan siirtämällä joukot alueelle. Sitten muodostetaan tilannekuva, aloitetaan tiedustelu ja suunnitellaan sitä, miten tilanne hoidetaan.”

Kolme päivää kestävän harjoituksen tarkoituksena on vahvistaa viranomaisten välistä yhteistyötä ja ylläpitää erityistoimintajoukkojen ammattitaitoa.

Jukka Lukkari.

Rajaturvallisuusasiantuntija, everstiluutnantti Jukka Lukkari Rajavartiolaitokselta kertoo:

“Rajavartiolaitoksella on korkeatasoinen merellinen osaaminen ja valmius merellisissä erityistilanteissa. Merivartiosto harjoittelee säännöllisesti yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa, kuten tässäkin harjoituksessa.”

Lähde: poliisi.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

2 Replies to “Viranomaiset pelkäävät muslimeja merelläkin – 9 Euroopan maata osallistuu harjoitukseen Itämerellä”

  1. propagandaan ja mallisteluun riittä rahaa ja pelleilyä, mutta rajat vuotaa 40 000 laitontanta vuodessa , kun venäjän puolelta tuli yksi timppa, niin kiljuttiin rajat vuotaa…näin hölmölässä, ei kyllä ole kehumista hölmölän touhuille, kansalaiset nauravat itsensä kuoliaaksi ….

  2. Aivan, pelkkää hyve-poseerausta, samalla kun itse tuodaan tahallaan Eurooppa täyteen jihadisteja tappamaan ja raiskaamaan. Jotka poistaa valkoisen vähemmistön. Aivan kun Suomessa “aiottiin” ottaa resrviläisiä muka rajamiesten avuksi. Siäministeriöllä on jo valmiit suunnitelmat suomalaisten kotien pakkolunastuksesta jihadistisoturien käyttöön.
    https://www.youtube.com/watch?v=bsp2oIX67FM&feature=youtu.be
    Olisi nuokin kymmenet miljoonat annettu leipäjonoon, ei tuota poseerausta usko enää kuin itse lahkolaiset ja vihreät, jotka haalivat äänestäjiä keinoja kaihtamatta. Ennen YK:kin paheksui kansanmurhia, nyt se tekee niitä itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *