Vihreiden Touko Aallon uskottavuus menee jo pakkasen puolelle

Vihreiden epästabiili puheenjohtaja Touko Aalto.

Alla Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen kuvaama video:

Poliisi poisti Pennasen koneesta, koska hän ei suostunut istumaan matkustajapaikalleen protestina siitä, että lennolla kuljetettiin pakkopalautettavaa turvapaikanhakijaa Berliiniin. Pennasen tarkoitus oli estää koneen lähtö.

Oikeustieteen maisteri, Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen. Kuvakaappaus videolta.

Vihreiden puheenjohtaja on ilmoittanut tukevansa puolueen lainsäädäntösihteeri Aino Pennasta, vaikka Pennanen toimi rikollisesti.

Aallon nykyinen toiminta on kovasti ristiriidassa sen kanssa, mitä hän kirjoitti viisi vuotta sitten Uuden Suomen blogissaan.

Touko Aalto kirjoitti 10.7.2013 blogissaan seuraavasti:

Sisäministeri Päivi Räsänen kehottaa noudattamaan raamattua. Myös silloin kun raamatun sana on ristiriidassa lainsäädännön kanssa. Tuntuu käsittämättömältä väitellä 2000-luvun Suomessa “poliisiministerin” kanssa siitä, tuleeko Suomessa noudattaa lakia vai ei.

Räsänen tarkoitti toivottavasti sitä, että vaikka esimerkiksi tasa-arvoinen avioliittolaki menisi läpi, ihmisillä on oikeus olla asiasta eri mieltä eikä heidän tule muuttaa käsitystään avioliittoinstituutiosta, vaikka lainsäädäntö muuttuu. Räsäsen tulisi ymmärtää, että hän flirttailee fundamentalistien kanssa.

On pelottava ajatus, että ihmiset irtoavat kaikkia sitovasta ja velvoittavasta lainsäädännöstä uskonnon, kulttuuritaustan tai vaikkapa poliittisen mielipiteen vuoksi.

Vielä pelottavampaa on, että ministeri kannustaa tähän.

Lainsäädäntö on yhteiskuntasopimus, jolla ihmiset siirtyvät kaikkien sodasta kaikkia vastaan tilaan, jossa enemmistön hyväksymät lait tuovat turvaa mielivaltaa vastaan.

Yhteiskuntasopimuksen hinta on se, että oma mielipide ei ole aina enemmistön mielipide. Yhteiskuntasopimukselta häviää pohja, jos siitä yksipuolisesti irtaannutaan, kun enemmistöpäätökset eivät miellytä.

Räsäsen avaus muistuttaa siitä, miksi uskonnon ja politiikan erottaminen on tärkeää modernissa demokratiassa. Jokainen voi tehdä helposti pitkän listan raamatun lauseista, jotka ovat kaikkea muuta kuin humaaneja elämänohjeita. Räsäsen tulisi ymmärtää, että hänen lausuntonsa tarkoittaa myös sitä, että kuka tahansa voisi poimia raamatusta mitä tahansa ja toimia sen mukaisesti piittaamatta lainsäädännöstä. Räsäsen lausunto auttaa myös ymmärtämään sharia-lain puolustajia.

Onneksi emme elä Räsäsen Shangri’Lassa ja taivaallisten oppien sijaan meitä velvoittavat maalliset lait.

Ilmeisesti Aallolta on päässyt unohtumaan, mitä mieltä hän oli lakien noudattamisesta viisi vuotta sitten.

Aalto julkaisi eilen 31.7.2018 Twitterissä seuraavan viestin, joka selkeästi on tuenilmaisu Aino Pennasen laittomalle tempaukselle:

Kuvakaappaus twitter.com-sivulta.

Aalto uudelleentwiittasi viestin, joka kehottaa rikolliseen toimintaan:

Uudelleentwiittauksellaan Aalto allekirjoitti viestin sanoman!

Lähteet: toukoaalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi ja twitter.com

Lue aiheeseen liittyen myös:

Halla-aholta ei heru sympatioita Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennaselle

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Vihreiden Touko Aallon uskottavuus menee jo pakkasen puolelle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *