Video: Mandelan musta perintö

Manan majoille siirtynyt Nelson Mandela.

Mikko Hamunen kirjoittaa tekemänsä videon saatesanoiksi:

Väkivaltaisuudet Etelä-Afrikan valkoisia maanviljelijöitä kohtaa ovat yleistyneet, mutta solidaarisuuden osoitukset ovat harvassa. Videossa käsittelen hieman historiaa ja kysyn kahdelta etelä-afrikkalaiselta nuolelta heidän näkemystään tilanteesta.

Videon kuvamateriaali on Lauren Southernin dokumentista Farmlands (2018):

Website: https://laurensouthern.net

Lähde: YouTube/ Mikko Hamunen

Video: Valkoisten kansanmurha – Apartheidia Etelä-Afrikassa

Video: Rasistisia viharikoksia Etelä-Afrikassa

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Video: Mandelan musta perintö”

  1. Totta kai mustille pitää palauttaa maa, joka ei koskaan ole ollut heidän. Ne, joilta maita ostettiin olivat ihan eri mustia kuin nämä, jotka vaativat “maitaan” takaisin. Eivät muuten käsitä, että ei vauraus synny siitä, että omistaa maata tai omistaa yrityksen, vaan siitä, että niitä osataan hoitaa. Jotenkin järjen vastainen vaatimus, että ei saa olla enempää kuin 8% valkoisia töissä yrityksessä. Osaajat pois ja mustat töihin?

    Suvakit ovat tietysti onnessaan, kun mustat “saavat takaisin maansa”. Nuo mustat, jotka siellä nyt hilluvat tappoivat suuria määriä niitä mustia, jotka siellä alunperin asuivat, mutta historiaahan ei suvakki muistele muuten kuin sopivista kohdin ja sopivalla tavalla tai jopa sopivalla valheella.

    Suvakit ovat varmaan hekumoissaan, kun Etelä-Afrikassa tapahtuu se, minkä suvakit haluavat tapahtuvan Euroopassakin. Mitä tahansa selittävät tahdokseen, niin heidän tahtonsa on viedä Eurooppa tilaan, jossa kehitysmaalaiset moniosaajat muodostavat enemmistön ja tuhoavat kaiken eurooppalaisen.

    Erinomainen video.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *