Tatu Vanhanen: Mustat ovat tyhmempiä kuin eurooppalaiset tai pohjoisaasialaiset (video)

Negridirotuinen poika. Viitekuva.

Tatu Vanhanen haastateltavana Kari Tervon K. Tervo -ohjelmassa rotujen älykkyyseroja luotaavasta tutkimuksesta.

Ohjelma lähetettiin vuonna 1995 Ylellä, aiheuttaen suurta kohua maassamme.

Lautakasa-Masana tunnettu entinen pääministeri Matti Vanhanen.

Tatu Vanhanen oli Matti Vanhasen isä.

Wikipedia kertoo:

Tatu Vanhanen (17. huhtikuuta 1929 Vuoksenranta – 22. elokuuta 2015 Nurmijärvi) oli suomalainen politiikantutkija ja professori.

Jatkuu

Lähde: YouTube/hehhelman

tamtam@urkki.net

Comments

comments

5 Replies to “Tatu Vanhanen: Mustat ovat tyhmempiä kuin eurooppalaiset tai pohjoisaasialaiset (video)”

 1. Tatu oikeassa olit ja olet edelleen,tosin yhtä tai vielä tyhmempiä ovat lähiitäläiset hiekkaneekerit.

 2. Enpä voi olla samaamieltä. Musta ihoisia mm. kirurgeja yms. korkeasti koulutettuja on mailmassa enemmän kuin suomessa kansaa.
  Ja tyhmiä valkoihoisia löytyy heti kun avaat vaikka tv:n tai sanomalehden. Hyvänä esimerkkinä eduskuntatalon väki.

 3. Älykkyystestien tulokset ovat luotettavia. Keskimääräinen kuva eri väestöryhmistä kuvaa yksilöiden älykkyyttä hyvinkin tarkasti MITATTUNA TEHDYLLÄ TESTILLÄ. Länsimainen testi ennustaa hyvin ihmisen menestystä länsimaisessa kulttuurissa. Erikoista on, että Kiinalaiset saavat keskimääräiset korkeimmat pisteet testeissä, yli 105. Suomalaisille on mitattu 97, maahanmuutajille 85 lähi-itä ja 65 Somalia. Lähde https://app.iq-research.info/img/iq_by_country.png?_g_build_=1532530699667
  Tämän valossa siirtolaisuudesta on suuri hyöty tai rasite Suomella. Vanhanen on siinä väärässä, että älykkyys olisi geenien määräämä. Kaikilla voi olla syntyessään keskimääräisesti yhtä hyvät geenit, mutta aivojen kehittyminen lapsuuden aikana on merkittävin tekijä. Kiinalainen kirjoitus on vaikeatulkintaista ja pistää aivojen tulkintakyvyn koville, joten se voi olla kiinalaisen ja japanilaisten älykkyyden aiheuttaja. Länsimainen koulu ja kulttuuri on perusta, että meidän väestössä 2/3 osaa ihmisistä saa älypisteet välillä 85-115. Todennäköisesti toisen sukupolven siirtolaiset saavuttavat paikallisen väestön älykkyyden, jos vanhemmat ovat omaksuneet länsimaisen elämäntyylin ja lapset kasvavat muiden yhteisössä. Katso kuvaa https://vaestotiede.files.wordpress.com/2015/06/iq-test_by_race_eu.png

  1. Pieni täydennys tilastojen lukuun. Suomalaisista älypisteet ovat 100 tai enemmän puolella väestöstä. Somaleista yli 20 prosentilla älypisteet ylittävät 100. Ketään ei voi siten leimata tyhmäksi tai viisaaksi tilastollisin perustein.

 4. Negridejä on Maailmassa yli miljardi ja määrä kasvaa nopeasti. Kyllä tähän joukkoon mahtuu myös huippuälykkäitä. Kysymys on kuitenkin keskimääräisestä älykkyydestä, mikä on negrideillä erittäin paljon matalampi kuin valkoisilla tai Itä-aasialaisilla. Suomenkielisten suomalaisten ÄO on valkoisen rodun korkein nykytutkimusten mukaan, myös muiden aitojen pohjoiseurooppalaisten älykkyys on lähes samaa tasoa kiinalaisten, japanilaisten ja korealaisten kanssa.
  Älykkyys myös periytyy lähes kokonaan geenien välityksellä. Ravinnolla ja koulutuksella on pienempi merkitys kun on kuviteltu. Ihminen ei ole “Tabula rasa” syntyessään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *