Samallahti: Pelisäännöt näyttävät olevan mediassa aivan erilaiset eri puolueiden jäsenille

Olli-Poika Parviainen. Vihreiden kansanedustaja, jolla kävi satumainen tuuri.

Tere Sammallahti kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Tere Sammallahti.

Itken suomalaisen median haudalla, koska nykyinen “journalismi” pakottaa minut puolustamaan Teuvo “Neekeriukot” Hakkaraista, ja koska totuuden saa nykyään yhä useammin lukea jostain puoluepolitrukkien aviisista.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

Hakkaraisen kakkosasunnosta nousseessa kohussa on monta outoa nyanssia. Ensinnäkin, kyseessä ei ole mikään uusi asia, vaan kansanedustajat ovat käyttäneet tätä kulukorvausjärjestelmää hyväkseen jo iät ja ajat.

Tämän porsaanreiän olemassaolo on kaikkien kansanedustajien kollektiivinen vika, ei yksittäisen silmätikun vika.

Toisekseen, mediassa tila esiteltiin saunana, jossa ei saa asua, mutta vuokrasopimuksessa se on kirjattu huoneistoksi. Minusta Hakkaraista ei voi syyttää moraalittomaksi sen takia, että on toiminut vuokrasopimuksessa annettujen ehtojen mukaisesti.

Kolmanneksi, pelisäännöt näyttävät olevan mediassa aivan erilaiset eri puolueiden jäsenille.

Kulukorvauksilla kikkailevaa persua vedetään kölin ali siinä, missä saman lehden sivuilla Vihreiden edustajan satumaista onnea hehkutetaan kaksi minuuttia myöhemmin julkaistussa jutussa.

Siis siitä huolimatta, että Vihreiden edustaja vetää välistä merkittävästi enemmän kuin Hakkarainen. Muissa medioissa Vihreiden edustajan touhuja ei edes mainita. Missä todellisuudessa tämä on tasavertaista kohtelua?

Ja viimeiseksi, miksi helvetissä meillä edes pitää olla laki, joka kieltää vaikkapa saunatilassa asumisen? Mitä ihmeen väliä sillä on, vaikka kansanedustaja asuisi vuokraamansa veneen alla, lehtiroskiksessa tai sillan alla?

Pääkaupunkiseudulla on krooninen asuntopula ja aivan poskettomat asumiskustannukset, joten luulisi, että esimerkiksi Keski-Euroopalle tyypilliseen tapaan tiloja voisi vuokrata vapaammin, kun kukaan ei moisesta mitenkään kärsi.

Loppujen lopuksi Hakkarainen on vieläpä yhteenvedossaan täysin oikeassa: Ei voi olla, että poliittisille päättäjille säännöt ovat erilaiset kuin veronmaksajille, joiden lompakoista kansanedustajien verovapaat kulukorvaukset maksetaan.

Joko työntekijöihin ja yrittäjiin kohdistuvaa byrokratiaa pitää saada karsittua tai sitten kansanedustajille pitää laittaa ilmoitusvelvollisuus kuittiralleineen kaikkineen kulukorvauksien saamiseksi.

Parasta olisi tietysti lopettaa kaikki kansanedustajien kulukorvaukset ja nostaa kerralla palkka sellaiseksi, että piisaa rahat taksiin ja kakkosasuntoon. Tai vaihtoehtoisesti rakennutetaan kansanedustajille asuntola jonkun metrolinjan päähän, niin saavat siellä yöpyä ilmaiseksi. Nykyisellään touhu ei kuitenkaan voi jatkua. Siinä vain murenee usko kansalaisten yhdenvertaisuuteen ja demokratiaan. #terestroika

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807302201105654_u0.shtml
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807292201103064_pi.shtml
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807292201103058_pi.shtml

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

2 Replies to “Samallahti: Pelisäännöt näyttävät olevan mediassa aivan erilaiset eri puolueiden jäsenille”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *