Raiskaava pedofiilivanginvartija Kari Särkkä käytti lasta vuosia törkeästi hyväkseen

Särkän entinen työpaikka, Helsingin Sörkän vanha vankila.

Mtv.fi uutisoi, että Helsingin hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden määräämän rangaistuksen entiselle Helsingin vankilan vartijalle, mutta korotti miehen maksettavaksi määrättyjä korvauksia.

Käräjäoikeus oli tuominnut Kari Pekka Juhani Särkän kolmen ja puolen vuoden vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta raiskauksesta, raiskauksen yrityksestä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta pahoinpitelystä.

Lisäksi Särkkä tuomittiin viralta pantavaksi ja hänen sotilasarvonsa tuomittiin menetettäväksi.

Hovioikeus piti tuomion muuten ennallaan, mutta se tuomitsi Särkän vain yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja muutti toisen törkeän tekomuodon lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

Särkän rikokset tapahtuivat elokuun 2009 ja joulukuun 2014 välillä. Lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö jatkuivat vuosia, pahimmillaan kolme vuotta.

Tuomio sisälsi rikokset neljää uhria kohtaan.

Käräjäoikeus velvoitti Särkän maksamaan uhreille kärsimyskorvauksia yhteensä 14 000 euroa, mutta hovioikeus korotti niitä 2 000 eurolla, eli yhteensä 16 000 euroon.

Lähteet: mtv.fi (Tiia Palmén 9.9.2018) ja vanhemmat.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Raiskaava pedofiilivanginvartija Kari Särkkä käytti lasta vuosia törkeästi hyväkseen”

  1. Vähälläpä pääsi ja ensikertalaisena vain puolet.
    Kyllä rikos kannattaa. Ilmainen ylläpito ja vielä päivärahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *