Piispa Teemu Laajasalon yhtiön epäselvyyksissä syytä epäillä rikosta

Helsingin piispa Teemu Laajasalo.

Poliisi.fi tiedottaa:

Helsingin poliisille tehtiin tammikuussa 2018 useita tutkintapyyntöjä Helsingin seurakuntayhtymän virkamiehen luottokortin käyttöön ja matkalaskuihin liittyvistä epäselvyyksistä. Samassa yhteydessä tehtiin tutkintapyyntö henkilön omistaman yhtiön kirjanpidon ristiriitaisuuksista.

Luottokortti- ja matkalaskuihin liittyvissä asioissa ei ole syytä epäillä rikosta. Asiasta ei siis ole käynnistetty esitutkintaa, eikä asia siirry poliisilta syyttäjälle.

Rikoskomisario Jenni Lehtilä Helsingin poliisilaitokselta.

“Poliisin tietojen mukaan henkilö ei ole kahden virkamatkansa osalta noudattanut seurakuntayhtymän matkustussääntöä, mutta poliisin tekemän kokonaisarvion perusteella asia ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä, sanoo tutkinnanjohtaja.”

Henkilön omistaman yhtiön kirjanpitoon liittyvissä epäselvyyksissä on poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella syytä epäillä rikosta.

Esitutkinnassa selvisi, että yhtiön tilinpäätökset kolmelta eri tilikaudelta on tehty aikanaan puutteellisella aineistolla: kirjanpitoon on lisätty puuttuvia tositteita loppuvuonna 2017, minkä jälkeen nämä tilinpäätökset on laadittu uudelleen.

Lehtilä toteaa:

“Poliisi ei erittele tarkemmin asian yksityiskohtia. Nämä selviävät aikanaan julkiseksi tulevista asiakirjoista. Emme myöskään ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen.”

Asia siirtyy kirjanpitoon liittyvän rikosepäilyn osalta syyteharkintaan lokakuun aikana.

Lähde: poliisi.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Piispa Teemu Laajasalon yhtiön epäselvyyksissä syytä epäillä rikosta”

  1. Minä en luota ihmisiin jotka valehtelevat työkseen, ja valehteluhan on papin työtä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *