Onko pappi tai muu henkilö uskonnollisessa yhteisössä käyttänyt sinua seksuaalisesti hyväkseen?

Pappishenkilö ja lapsia. Viitekuva.

Sebastian Tynkkynen kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Sebastian Tynkkynen.

Eilen paljastui, että Saksassa katolisen kirkon sisällä papit olivat käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen 3677 lasta. Yli puolet oli kohdistunut alle 13-vuotiaisiin lapsiin. Aikaisemmin Yhdysvalloissa paljastui sama kuvio.

Tilanne on todella vakava ja meillä on erittäin konkreettinen rikollinen toimintamalli selvillä: hengellisen auktoriteetin alla ihminen on haavoittuvainen ja hengelliset johtajat käyttävät tätä tilannetta raadollisesti hyväkseen.

Uskon, että paljastuneet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Meidän on helppo syyttää katolista kirkkoa ilman, että pohdimme, olisiko myös suomalaisessa kristillisessä kontekstissa voinut käydä näin.

Olen tekemässä aloitetta selvityksen käynnistämiseksi, onko meillä tapahtunut samoja asioita

Onko sinua ahdisteltu seksuaalisesti tai käytetty hyväksi seurakunnan keskellä lapsuudessa, rippileirillä tai esimerkiksi toisen työntekijän toimesta?

Pyytäisin sinua ottamaan yhteyttä ja kertomaan tapahtuneesta, jotta voisimme päästä kiinni tähän, jos me olemme ihan samalla tavalla hengellisen vallan väärinkäytön kulttuurissa Suomessa.

Parhaimmassa tapauksessa voimme saada niin isot rattaat liikkeelle niin, että toimintamalleja muutetaan niin, että moni lapsi, nuori tai aikuinen säästyy siltä, mitä sinä olet joutunut kokemaan ja tämän lisäksi vastuulliset joutuvat vastuuseen.

En julkaise nimeäsi julkisuudessa ja tarinasi julkaisusta sinä saat luonnollisesti päättää itse. Sinun on kuitenkin hyvä tietää, että poliisiin joudun joka tapauksessa olemaan yhteydessä, sillä se joka sinua on käyttänyt hyväksi, on syyllistynyt Suomen lain mukaan rikokseen. Tästä ei kannata kuitenkaan pelästyä – sinä et ole tehnyt mitään väärää.

Olit sitten luterilaiselta, katoliselta, ortodoksiselta, helluntai- tai muulta vapaakristilliseltä puolelta, pyydän että voisit ottaa yhteyttä.

Jokaisen ihmisen elämä on tärkeä ja jokaisella on oikeus koskemattomuuteen – yritetään puuttua tähän maailmanlaajuiseen raakuuteen, mikä rikkoo niin monen oikeuksia.

Minä pelkään, että tämä ongelma on myös meillä Suomessa, mutta se ei vain ole tullut vielä näkyväksi. Voin olla väärässä, haluaisin olla väärässä, mutta toiveiden varaan ei tätä asiaa voi jättää, sillä se on niin vakava, vaan tätä pitää selvittää myös meidän Suomen kontekstissa.

Yhteystietoni: p. 0404172745, sähköposti: sebastian.tynkkynen@gmail.com

Tynkkysen päivityksessään julkaisema kuva.

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

2 Replies to “Onko pappi tai muu henkilö uskonnollisessa yhteisössä käyttänyt sinua seksuaalisesti hyväkseen?”

  1. Kiitettävä tarkoitus. Olkaa rohkeita vaikka on epämiellyttävää palata ikäviin muistoihin. Siitä lienee hyötyä itsellekin.

    Hyväksikäyttö on huono sana, koska toinen osapuoli on ollut henkisen tai fyysisen väkivallan vanki. Mietitäänpä parempaa ilmaisua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *