Li Andersson on järkyttynyt Sipilän demokratiakäsityksestä

Li Andersson ja Juha Sipilä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Seurattuani maamme pääministerin viikonlopun aikana antamia lausuntoja en voi todeta kuin, että olen todella järkyttynyt Juha Sipilän demokratiakäsityksestä.

Sipilä on viikonloppuna linjannut, että mikäli eduskunta keskiviikkona äänestää hallituksen luottamuksen puolesta, silloin hän odottaa että ay-liike lopettaa protestoinnin.

Toisin sanoen: mikäli eduskunnan enemmistö on jotain mieltä, pitäisi kansalaisyhteiskunnan olla hiljaa. Tämä on aivan vieras ja käsittämätön ajatus, joka tarkoittaisi enemmistön diktatuuria.

Tottakai kansalaisyhteiskunta saa ottaa kantaa ja ilmaista mielipidettään asiasta kuin asiasta, riippumatta siitä mitä eduskunnan enemmistö sanoo.

Moniäänisissä demokratioissa oikeus ilmaista mielipidettään ja kantojaan ei todellakaan millään tavalla ole sidoksissa siihen, mitä enemmistö valtaa pitävistä milloinkin ovat mieltä.

Tämän lisäksi Sipilä on sanonut, että hän pitäisi erikoisena jos “eduskuntaa vastaan lakkoillaan”.

Tämä on Sipilän itse rakentama vastakkainasettelu, ja erittäin vaarallinen sellainen. Mielenilmaisukset, protestit ja ilmaisunvapaus ovat keskeisiä osia julkista keskustelua missä tahansa vapaassa demokratiassa.

Protestit irtisanomissuojan heikentämistä vastaan ovat protesteja irtisanomissuojan heikentämistä vastaan, eikä eduskuntaa vastaan.

On todella vaarallista, että maan pääministeri antaa ymmärtää, että lailliset mielenpideilmaukset tarkoittaisivat eduskunnan asemaa tai lainsäädäntövallan kyseenalaistamista.

Minä todella toivon, että liitot jatkavat omaa protestointiaan irtisanomissuojan heikentämistä vastaan. Koko luottamusäänestys ei ole mitään muuta, kuin pääministerin poliittinen temppu jolla hän yrittää saada hallituspuolueiden rivit suoriksi ja luoda painetta ay-liikkeen suuntaan.

On todella törkeää, että hän vetää eduskunnan ja demokratian pelisäännöt mukaan omaan näytelmäänsä tällä tavalla

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

4 Replies to “Li Andersson on järkyttynyt Sipilän demokratiakäsityksestä”

 1. Li puhuu täyttä asiaa. Sipilän ja Orpon porvarihallituksen tavaksi näyttää muodostuvan se että esityksiensä läpiviemiseksi äänestetään hallituksen luottamus porvarienemmistöisessä eduskunnassa. Näin huonojenkin esitysten taakse saadaan kaikki kokoomuksen, kepun ja sinisten edustajat, vaikka he ilman hallituksen mandaatista äänestämistä vastustaisivat esityksiä.
  Sipilä ja Orpo ovat koplaajien koplaajia. Epärehellistä peliä.

  Muistakaa että äänestämättömyys kannanottona ei auta mitään, sillä se on samaa kuin ääni kokoomukselle, kepulle ja rkp:lle, sillä heidän kannattajansa äänestävät aina lisäetujen takia joita porvarihallitus tuo, ja jos sinä et, näiden porvaripuolueiden suhteellinen ääniosuus kasvaa ja pääoman, elinkeinoelämän ja omistajaluokan marginaalin etuja ajava EKokoomuspolitiikka saa jatkoa.

  Hallitus on luonut konfliktin johon se vetää jo eduskuntaakin mukaan.

  Porrvarin vehkeily-esitys tänään oikeisto-YLEssä

  Hallituksen työllisyyslinjaukset eli irtisanomislain venkoilu. MUISTA katsoessasi, äänestitkö viime vaaleissa porrrvaria juuri tästä syystä. SE on nyt se pointti asiassa:

  Pääministeri Juha Sipilä esittelee eduskunnalle tiedonannon hallituksen työllisyyspolitiikasta ja irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä. Suora lähetys.

 2. Kokoomushan tätä irtisanomissuojan heikennystä oikeasti haluaa, mutta Petteri Orpo pysyy tuttuun tyyliinsä sivulla ja piilossa kun kepun Sipilä on tulilinjalla. Myös kokoomuksen kehittämä työttömien aktivointimalli laitettiin sinisten Lindströmin julkituotavaksi. Kepu ja siniset ottaa osumaa ja kokoomus sekä Petteri Orpo säilyvät taas puhtoisina. On tyhmää väkeä nämä Sipilät ja Lindströmit että tekevät kokoomuksen EKokoomuspolitiikan likaiset työt ja vaalityön, ja ottavat vielä kaiken paskan vastaan, kun kokoomus sivulla pysyen hyötyy ja saa pojot omilta eturyhmiltään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *