Li Andersson köyhien asialla

Susanna Koski ja Li Andersson.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti eilen Facebook-sivullaan:

Meillä kaikilla on rajoitteita, sanoi Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski eilisessä A-studiossa 55-vuotiaalle pitkäaikaistyöttömälle Maijalle, joka joutuu kulkemaan rollaattorilla ja sairastaa nivelkipuja aiheuttavaa fibromyalgiaa, keuhkoahtaumatautia ja diabetesta.

Samalla Koski tuli antaneensa äänen ja kasvot sille ajattelulle, joka tällä hetkellä tuottaa pienituloisia kurjistavaa politiikkaa Suomessa.

Ei, meillä kaikilla ei ole samanlaisia rajoitteita. Ihminen ei voi valita, sairastuuko vai ei, tai mihin perheeseen syntyy.

Kansanedustajan kyvyttömyys asettua toimeentulonsa ja terveytensä kamppailevan ihmisen asemaan on todella surullista katsottavaa, mutta kuvastaa valitettavasti miten monet hänen aatetoverinsa eduskunnassa ajattelevat: että köyhyys ja työttömyys on ihmisen oma vika, ja asioita jotka ratkeavat jos vain ottaa itseään “niskasta kiinni”.

Tämä ajattelutapa on ohjannut Sipilän hallituksen politiikkaa tällä vaalikaudella. Hyvätuloisia suosiviin verokevennyksiin on uponnut lähes 1,5 miljardia, samalla kun leikkaukset on kohdistettu koulutuksen lisäksi pienituloisten sosiaaliturvaan.

Lääkeomavastuita ja sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja on korotettu, perusturvaetuuksien indeksit jäädytetty ja asumistukea heikennetty. Aktiivimalli leikkaa lähes joka toisen suomalaisen työttömän toimeentuloa, ja kohtelee erityisen epäoikeudenmukaisesti juuri heitä, jotka eivät ole täysin työkykyisiä mutta eivät kuitenkaan täytä työkyvyttömyyseläkkeen ehtoja.

Kun oppositio esittää toimenpiteitä eriarvoisuuden vähentämiseksi, pyrkii hallitus monen median avustuksella tyrmäämään esitykset liian kalliiksi ja epärealistiksi. Yritysten mittaviin verotukiin ja suurituloisten verokevennyksiin voi kyllä aina käyttää rahaa, mutta köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen on aina “liian kallista”.

Suunnan on muututtava. Suomen kaltaisella maalla on kyllä varaa huolehtia koulutuksesta sekä pienituloisten toimeentulosta, kyse on vain ja ainoastaan niistä arvovalinnoista, joita tehdään. On oikeudenmukaisen politiikan aika.

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

8 Replies to “Li Andersson köyhien asialla”

 1. Suunta ei ikävä kyllä muutu niin kauan kun kansalaiset äänestävät eduskuntapuolueita. Niillä kaikilla on yksi agenda vaikka valehtelevatkin ajavansa eri agendoja. Suomi ei muutu vaikka Persut saiaivat vallan. Tai siis muuttuu, romahdusmaisen huonoksi.

  Onkin siis vihdoin aika äänestää muita puolueita kuin eduskuntapuolueita. Ja sen jälkeen meillä on mahdollisuus parempaan suuntaan olevaan muutokseen.

 2. Jospa poistettaisiin elintasomamut Suomesta niin jäisi resursseja kohentaa omien heikko-osaisten tilannetta? Ja tukea yrityksiä heidän työllistäessään pitkäaikaistyöttömiä suomalaisia?

 3. Ei piä älämöidä … peräkammarin “pitäis sitä pitäis tätä” sohvaperuna-aikamiespojille pittee antaa aikaa ja työskentely rauha … elekää älämölöikö !

 4. ” Kaikki alkoi siitä ,kun mä lopputilin sain virma meni nurin” ,kun vahvaa markkaa suomen hallitukset takoi ja euro kuntoon laittoi,yhdessä yössä korot pilviin nousivat.Siinä sitten katseltiin, kun omaisuutta pilkkahintaan ulosottomies pankinjohtajan kavereille möi .
  Ja velalliset pelkkää silakka söi,oli alkanut omaisuuden uusjako .Moni heistä köyttä kaulaansa
  laittoi, terveet yritykset nurin kun vahvan markan politiikka ajoi.Omaisuus meni velat jäi ja viimeisiä maksellaan vielä tänäkin päivänä!

 5. Soma Li muka on duunareiden asialla? Toi Soma Li haluaa tänne lisää somalija ym noita kummia olioita.Joieden DELUXE elämää täällä maxetaan.Ja joiden rikoxia kärsitään.Niihin mene fyrkkaa ja noi kommarithan ajoi läpi et Stadissa noi laittomastai maahantunkeutujat noiden romanikerjäläisten ohella saa ilmaset lekuri ja hammashoidon.Mut Suomalaiset köyhät ja eläkeläiset joutuu maxaa ne.Joo kuka maxaa kulut:SINÄ veronmaxaja.Kato kommarit eivät KOSKAAN ole ajanut DUUNARIEN etuja.Ennän niitä kyrpi ku kato PALKAT NOUSI duunareilla.MIXI? No kato silloin niiden ote duunareista ELINTASON nousun mukana väheni.Nyt ku SOMA LI n kannatus kommarifrendien on pieni niin pitää noita haalia ja hyysiä-Kuten vihreätkin.
  ELI on toi SOMA LI täys huijari ja skeidan jauhaaja

 6. Poliitikkojen tulot minimiin, ja katsotaan muuttuuko asiat. Avustaja ja etuisuudet myös pois.

  Liikaa rahaa kohdennettu pakolais bisnekseen.

  Vapauttakaa lääke kannabis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *