Lasse Koskinen: Vääristely

Lasse Koskinen kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Lasse Koskinen.

Moni pitkään eduskunnassa istunut kansanedustaja päättää uransa tämän vaalikauden jälkeen. Aika moni heistä arvostelee päätöksenteon muuttuneen tahallaan väärinymmärrysten politiikaksi.

Siinä tuntuu olevan perää, kun tarkastelee viime päivien sananvaihtoa tamperelaisessa koulussa tapahtuneesta poliittisesta taidekasvatuksesta.

Suomessa tapahtui 1970-luvulla niin sanottu Pirkkalan koulukokeilu, jossa silloisen kouluhallituksen tuella kokeiltiin DDR:n koulutusmallin ottamista Suomeen.

Silloin sosialistinen vasemmistolaisuus oli vääntänyt osin niskalenkin Suomen opetustoiminnasta.

Onneksi Pirkkalan kokeilusta nousi julkinen myrsky, ja se kokeilu oli pakko vetää alas.

Läheltä liippaa nyt, kun Tampereella on otettu taiteen opetukseen politiikka mukaan leimaamalla yhden puolueen edustajia rasistisesti. Ei tämä ole oppilaiden syytä, vaan opetuksen johdon ja kyseistä työtä ohjanneiden opettajien.

Samanlaiset jäljet on tässäkin tapauksessa, kuin DDR:n mallin mukaisessa koulutuksessa, koska tv-uutisissa haastateltu kouluhallituksen edustaja hyökkäsi vääristelyn kohteeksi joutuneen poliitikon kimpuun sanallisesti, vaikka hänen olisi tullut myöntää Tampereen koulun tekemä opetusvirhe ja kertoa, miten vastaisuudessa tällainen estetään toistumasta opetuksessa.

Jopa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen yhtyi vääristelyn kuoroon, kun kehotti poliittisen taidekasvatuksen uhriksi joutunutta kansanedustaja Laura Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan.

Laura Huhtasaari.

Aivan törkeän asiatonta tilanteen vääristelyä opetusministeriltä. Ministeri kyllä tuntee tapahtuman, joten hänen kannanotossaan on nyt kysymys luopuvien kansanedustajien mainitsemasta tahallisesta väärinymmärryksestä.

Suldaan Said Ahmed.

Kaiken huppuna on helsinkiläinen vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmedin tekemä tutkimuspyyntö poliisille kansaedustaja Laura Huhtasaaren toiminnasta.

Tässä vääristelyssä yritetään uhrista tehdä syyllistä.

Kyllä politiikka kaipaa tervehdyttämistä puolueiden yhteispäätöksellä. Tahallinen asioiden vääristely voi johtaa pahoihin vääristymiin sekä uutisoinneissa että itse parlamentaarisessa päätöksenteossa. Tällainen kehitys on pysäytettävä ajoissa.

DDR:n ja Neuvostoliiton mallinen poliittinen vääristely ja tiedottaminen ei saa ottaa valtaa Suomessa.

Lähde: facebook.com

Lue myös:

Suldaan Said Ahmed teki tutkintapyynnön Laura Huhtasaaresta

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Lasse Koskinen: Vääristely”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *