Konstaapeli Jami Mäkiselle tuomio laittomasta uhkauksesta

Kongo-poliisina tunnettu konstaapeli Jami Mäkinen.

Iltalehti.fi uutisoi, että Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina konstaapeli Jami Mäkisen laittomasta uhkauksesta sakkorangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Mäkinen syyllistyi laittomaan uhkaukseen Helsingin Rautatientorilla Suomi ensin -leirillä käydyn riidan aikana.

Jami Mäkinen, joka ei edes ulkoiselta habitukseltaan ole luottamusta herättävän poliisimiehen näköinen.

Syytteen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi oli tullut virka-ajan ulkopuolella Suomi ensin -leirille, jossa asianomistaja oli ollut muiden henkilöiden seurassa.

Mäkinen oli syytteen mukaan haastanut riitaa ja haukkunut asianomistajaa. Hän oli tapahtumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Jami Mäkinen.

Mäkinen oli uhannut asianomistajaa turpaan vetämisellä ja huutanut saavansa tietoonsa, missä asianomistaja perheinensä asuu, ja tuhoavansa heidät. Asianomistajan todistuksen mukaan Mäkinen oli maininnut tuhoamisesta kolme kertaa.

Jami Mäkinen.

Mäkisen riehumisen taustalla oli kaksikon aiempi kohtaaminen noin viikkoa aiemmin. Konstaapeli Mäkinen oli tuolloin ollut virkatehtävissä Helsingin keskustassa ja käynyt poliisipartiossa autolla Kaisaniemenpuistossa Suomi ensin -leirillä.

Seuraavana päivänä Mäkiselle oli selvinnyt, että käynti leirillä oli videoitu, ja video sekä valokuvia Mäkisestä oli julkaistu MV-lehdessä.

Alla video, jonka julkaisemisesta Jami Mäkinen repi peliverkkarinsa:

Videolla kuvattu tapahtuma on hauska ja osoittaa Mäkisen olevan täysi Aku Ankka, mitä tulee hänen pätevyyteensä poliisina.

Hän toi haittamaahanmuuttoa vastustavaan mielenosoitusleiriin sysimustan kongolaisen miehen sillä mielellä, että hän olisi jättänyt tämän nauttimaan mielenosoittajien vieraanvaraisuutta.

Aku Ankkakaan ei veisi suomea puhumatonta kongolaista siirtolaista haittamaahanmuuttoa vastustavaan mielenosoitusleiriin yöllä.

Myöhemmin kävi ilmi, että työkaveri olivat tehnyt yksinkertaisena pitämälleen työkaverilleen pienen jäynän ja vitsinä ohjeistanut Mäkisen muiluttamaan kongolaisen Suomi Ensin -mielenosoitusleiriin. Pila upposi Mäkiseen, ja tämä teki niin kuin työkaveri oli häntä höynäyttänyt.

Mäkinen palasi Suomi Ensin -mielenosoitusleiriin nimenomaan siksi, että hän tunsi katkeruutta leirillä kuvatun ja MV-lehdessä julkaistun videon vuoksi.

Asianomistajan mukaan Mäkinen oli käyttäytynyt aggressiivisesti, ja tilanne oli ollut pelottava.

Käräjäoikeus piti tuomiossaan toteen näytettynä sen, että Mäkinen oli riidan aikana puhunut tuhoamisesta ja täten täyttänyt laittoman uhkauksen tunnusmerkistön.

Mäkinen tuomittiin sakkorangaistukseen ja lisäksi maksamaan asianomistajalle 500 euroa korvauksia. Sakkorangaistus on 30 päiväsakkoa eli 1170 euroa.

Lähde: iltalehti.fi (Henna Korkala 11.5.20189

tamtam@urkki.net

Comments

comments

10 Replies to “Konstaapeli Jami Mäkiselle tuomio laittomasta uhkauksesta”

 1. Poliisi ottaa määräykset sisäministeriöltä.

  Petteri Orpo. Paula Risikko. Kai Mykkänen.

  Hang ‘Em High

  1. Aikoinaan kummelin valintojen maailmassa oli kans toisena henkilönä JAMI ja hän oli luuseri. Hän ei ollut kova luu, kuten ei kongopoliisikaan.

 2. Hahhhaa. Eikö tuo pitäs pidättää virasta. Demarien tai vihreiden eduskuntaehdokas rnsi keväänä.

 3. Mitähän seuraamuksia tuli jäynä virka kavereille?
  Ei mennyt ihan ohjesäännön mukaan.
  “Pitää käyttäytyä aina (erityisesti virantoimituksessa) hyvien tapojen mukaan” noin niinkuin vapaasti muotoiltuna ulkomuistista…

 4. Luulin että vain USA:ssa rivipoliisin keskimääräinen ÄO on alhainen, olin väärässä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *