Helsingin tuomikirkkoseurakunta sallii kirkkohäät homoille huomisesta alkaen

Viitekuva.

Helsingin tuomikirkkoseurakunta tiedottaa:

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on kokouksessaan maanantaina 5. marraskuuta yksimielisesti päättänyt, että Tuomiokirkkoseurakunnan kaikki tilat ovat kaikkien seurakuntalaisten käytössä tilavarauskäytäntöjen mukaisesti.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että jatkossa myös samaa sukupuolta olevat parit voivat varata Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan tiloja vihkimistä varten tilavarauskäytäntöjen mukaisesti.

Sodoma ja Gomorra.

Päätöksen pohjalla on 15 seurakuntaneuvoston jäsenen ja varajäsenen allekirjoittama, seurakuntaneuvostolle osoitettu aloite.

Aloitteessa esitettiin, että maaliskuussa 2017 voimaan tulleen avioliittolain muutoksen myötä myös Tuomiokirkkoseurakunnan tilat olisivat tasapuolisesti kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä.

Käytäntö on voimassa tiistaista 6. marraskuuta 2018 alkaen.

Helsingissä Tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi myös Haagan, Herttoniemen, Kallion, Malmin, Munkkiniemen, Pakilan, Paavalin ja Töölön seurakuntaneuvostot ovat päättäneet, että kyseisten seurakuntien kaikki tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien juhliin, mukaan lukien vihkiminen tai siunaaminen. Lisäksi kirkkoherran päätöksellä Oulunkylän ja Vartiokylän seurakunnan tilat ovat kaikkien parien käytettävissä.

Lähde: helsinginseurakunnat.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

5 Replies to “Helsingin tuomikirkkoseurakunta sallii kirkkohäät homoille huomisesta alkaen”

 1. Oksettaa tämä jatkuva 24/7/365 homopakotus joka mediassa.

  Olkoon puolestani kuka tahansa homo, ei haittaa minua, mutta miksi ihmeessä sitä homoutta pitää hieroa kaikkien naamaan ihan jatkuvasti, en tajua, aiheuttaa lähinnä vain negatiivisen reaktion.

  Sama kuin joku on vannoutunut ateisti tai vegaani niin koko ajan pitää hokea sitä ja heti vetää kauheat kilarit jos joku ei ole ateisti tai vegaani.

  Uusi ideologia vaikuttaakin olevan : Helsingin Kalliossa joka paikasta kävelyetäisyydellä asuva maahanmuuttoa mulimimaista pakonomaisesti kannattava vihreitä äänestävä homoseksuaalinen ateisti-vegaani joka vihaa yksityisautoilua sekä ydinvoimaa ja haluaa ostaa hiilisähköä venäjältä eikä käsitä ihmisten tarvitsevan autoa töihinpääsyyn koska ei itse tarvitse.

 2. Tähän on tultu ja kehityskulku on ollut selvä jo 1970-luvulta asti. Jo silloin oli muutamia pappeja, jotka vaativat homouden normlisointia ja jopa homohäiden tuomista kirkkoon. Oli itsestään selvää, että siitä alkaa kiihtyvä liberalisoituminen koska silloiset piispat ja kirkolliskokoukset eivät selväsanaisesti tuominneet ja erottaneet näitä pappeja viroistaan. Nyt kaikki eroamaan kirkosta, jos ette jo ole eronneet.

 3. Vai ovat tilat kaikkien seurakuntalaisten käytössä? Satavarmasti ei. Jos Lähetyshiippakunta (Luther-säätiö) haluaa pitää tiloissa konservatiivisia luterilaisia messujaan, se kielletään.

 4. Onneksi tuli erottua kirkosta vaimon kanssa niin ei tuota saastaa ainakaan rahoiteta meidän perheen varoista.

 5. Erosin myös tuosta läpimädästä kirkosta jo ajat sitten. Homoilkoot niin paljon kuin lystäävät kirkossaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *