Helsingin poliisin päällikkö Lasse Aapio pidätetään virastaan

Lasse Aapio

Valtioneuvosto.fi tiedottaa:

Sisäministeriö on päättänyt pidättää Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion virantoimituksesta, kunnes häntä vastaan nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on käsitelty tuomioistuimessa.

Kai Mykkänen.

Sisäministeri Kai Mykkänen toteaa:

“Virasta pidättäminen ei ole kannanotto Aapion syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Katsoimme, ettei Aapiolla ole edellytyksiä johtaa Helsingin poliisilaitosta oikeusprosessin aikana. Kansalaisten luottamusta poliisiin ja muihin viranomaisiin on varjeltava kaikissa tilanteissa.”

Heikki Kopperoinen.

Virasta pidättäminen tulee voimaan välittömästi. Helsingin poliisipäällikön tehtävää hoitaa väliaikaisesti normaalien sijaisuusjärjestelyjen puitteissa apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Raija Toiviainen.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti 2.5.2018 syytteet poliisipäällikkö Aapiota vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimiessaan vuosina 2012 ja 2013 Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä.

Mikko Paatero.

Syytteet nostettiin myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Paatero ja Riikonen ovat nykyään molemmat eläkkeellä.

Jukka Riikonen.

Syytteet liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun. Syytteet koskevat Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikön laiminlyöntiä tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja tietolähteiden rekisteröimisessä sekä esimiesten laiminlyöntiä puuttua viipymättä mainittuihin tiedossa olleisiin virheisiin.

Virkamieslain mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen käsittelyn ajaksi, jos syytteellä voi olla vaikutuksia virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Virkamies voi valittaa päätöksestä hallintotuomioistuimeen. Aapion mahdollisuudet jatkaa tehtävässään arvioidaan sisäministeriössä uudelleen viimeistään tuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Lähde: valtioneuvosto.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

6 Replies to “Helsingin poliisin päällikkö Lasse Aapio pidätetään virastaan”

  1. Poliisikin on saatava täydellisesti poliittiseen hallintaan kuten kommunistimaissa tapahtui. Nyt vain ei ole kysymys kommunismista vaan jostain uudesta aatteesta, ehkä internatsismista.

  2. Vapaamuurarit asettelevat pelimerkkkejä -Suomen poliisi on eliittirikollisten hallinnassa.

  3. Ja tähän seuraavaan päällikköönkö pitäs sit luottaa? Buhahahaaaaa.. Tää on nii läpeensä korruptoitunu maa ettei hyvä tosi..

  4. Miten tällaiset polpon sankarit voivat olla lakia valvomassa, kun eivät itsekään näytä noudattavan sitä ?

  5. Riikonen ja Paatero ovat eläköitymisensä jälkeen alkaneey puhua järkeviä, esim maahanmuutosta ja sen yhteydestä lisääntyneeseen rikollisuuteen. Lienee Demlan kosto heille kun uskalsivat suunsa avata.

    Aapiosta en tiedä., vaikutti alkavasti dementoituneelta kun tv:ssä esiintyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *