Hankamäki: Mistä Ruotsidemokraattien menestys johtuu?

J. Sakari Hankamäki kirjoittaa blogissaan:

Filosofian tohtori J. Sakari Hankamäki.

Samalla kun gallupit lupailevat Ruotsidemokraateille voittoa ensi sunnuntain vaaleihin, on valtamediassa kärvistelty sen kysymyksen edessä, mistä puolueen noste oikein johtuu.

Ruotsidemokraattien kannatuskasvu nähdään mediassa suurena ongelmana, vaikka journalismin ei pitäisi puuttua kansalaisten äänestyskäyttäytymiseen tai vaaleissa tehtäviin ratkaisuihin.

Nollafilosofi Timo Miettinen.

Varsinaiseksi taiteeksi aihetta koskevan selittelyn, kiertelyn ja kaartelun vei Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksessa työskentelevä nollafilosofi Timo Miettinen, jota Helsingin Sanomat oli haastatellut toimittaja Alma Onalin ja Petja Pellin väsäämään juttuun ”Ruotsi on viimeisin esimerkki demarien ahdingosta Euroopassa – Miksi äänestäjät ovat hylänneet hyvinvointivaltion rakentajat, ja mitä siitä seuraa?

Alma Onali.

Toissapäiväisen jutun mukaan demarien kannatusromahdus selittyy neljällä syyllä. Ne ovat globalisaatio, talouden rakennemuutos, joka on heikentänyt työväestön asemaa, vuoden 2008 finanssitaantuma sekä demaripuolueen oma sisäinen kriisi.

Oikeasti nämä eivät ole syitä vaan seurauksia EU:n toiminnasta ja maahanmuutosta. Maahanmuuttoa edistäessään internationalistinen demariliike on tullut rakentaneeksi pahoinvointivaltion.

Ei ole tietenkään Miettisen vika, mikäli toimittajat sensuroivat hänen näkemyksistään jokaisen maahanmuuttoon liittyvän selitystekijän.

Mutta jos tutkija itse on todellakin niin sokea, ettei hän myönnä nimenomaan maahanmuuton olevan keskeinen syy, jonka vuoksi koko Eurooppa kuohuu ja poliittiset kartat ovat mullistumassa, häneltä pitäisi ottaa virka ja palkka kiireesti pois.

Tätä johtopäätöstä puoltaa Miettisen eilinen tviittaus, jossa hän toteaa, että ”Ruotsin vaaliasetelmia selitetään vuoden 2015 pakolaiskriisillä, mutta onko kyse sittenkin yleiseurooppalaisesta kehityksestä? Globalisaatio ja rakennemuutos, työpaikkojen katoaminen, osattomuus, työmarkkinareformit, identiteettipolitiikka => äärioikeiston nousu.

Kuinka tyhmä täytyy olla, jotta ei ymmärrä pakolaiskriisin itsensä olevan osa tuota ”yleiseurooppalaista kehitystä”, jota minä puolestani kutsuisin taantumukseksi?

Miettisen luettelemat muut ongelmat ovat seurausta siitä ja Eurooppaan tunkeutuneen vierasperäisen väestön invaasiosta. Myös lopussa mainitusta ”identiteettipolitiikalla” ratsastamisesta on tullut pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden harjoittamaa ja kantaväestöihin kohdistamaa rasismia (aiheesta enemmän täällä).

Kun projektijohtaja Miettinen on ripustanut mielipiteensä loppuun hämärän seurausnuolen, jonka päässä on ”äärioikeiston nousu”, hän ei ole ymmärtänyt sitäkään, että nykyisin tuota ”äärioikeistolaisuudeksi” leimattua järkevää harkintaa on alkanut esiintyä poliittisen väriviuhkan kaikilla sektoreilla.

Oikeiston ja vasemmiston perinteinen asetelma on murentunut, ja tilalla on asetelma, jossa kansallisen edun puolustajia vastustavat ne, jotka eivät kansallisista eduista mitään välitä.

Miettisen omasta asemasta arvioiden keskuslainenkin on ymmärrettävästi ”äärioikeistolainen”.

Valheellisuus ja vihervasemmistolaistuminen näyttävät ulottuvan ”tieteestä” mediaan ja median manipulaatiomankelista ”tieteeseen”.

Ruotsidemokraatit ja Perussuomalaiset samoilla linjoilla

On kuitenkin viestimiä, joiden kautta totuus pilkistää esiin. Miksi asiaa ei kysyttäisi puheena olevilta ihmisiltä itseltään? Suomen Uutiset julkaisi kesällä erinomaisen jutun Perussuomalaisten puoluejohdon ja ruotsidemokraattien kohtaamisesta Suomi-areenalla, jossa heitä haastatteli Riikka Purra.

Riikka Purra.

SD:n puoluesihteeri Richard Jomshof totesi tuolloin, että ”[m]uut puolueet haluavat oudosti kyllä puhua meistä, mutta eivät meidän kanssamme”. Puolueen europarlamentaarikko Peter Lundgren taas pitää kannatusnousun ilmiselvänä selityksenä maahanmuutto-ongelmaa ja sitä, että ”me otimme ensimmäisenä tietyt asiat esille”.

Richard Jomshof.
Peter Lundgren.

Hänen mukaansa ”SD:n nousua suurten puolueiden joukkoon on yritetty torpata siten, että muut puolueet ovat yrittäneet ottaa asialistalleen SD:n teemoja”. – Mutta se ei ole onnistunut.

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.

Jussi Halla-ahon mukaan Ruotsissa on jo havaittu, etteivät yritykset SD:n leimaamisesta toimi: ”Mutta toisaalta sekään ei toimi, kun muut puolueet yrittävät kopioida SD:n ajamaa politiikkaa.

Sama pätee nähdäkseni myös Suomen tilanteeseen: Perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksia vastustaneet muut puolueet ovat viritelleet viulujaan soittaakseen ensisäveliä kevään 2019 vaaleihin. Ne ovat alkaneet kopioida perussuomalaisten maahanmuuttokantoja ja vaatia ”järkevämpää” maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka niillä itsellään olisi ollut tilaisuus tehdä sitä koko ajan.

”Maahanmuuton rajoittamisesta” on tullut meemi, joka monistuu umpikujassa olevan hallituksen ja vasemmisto-opposition retoriikassa ja johon liittyvät lupaukset vaalien jälkeen heti pyörretään.

Uskottavuuskriisiä ei olekaan mielestäni Perussuomalaisilla, joiden eduskuntaryhmän jakautuminen oli osoitus puolueen kuuliaisuudesta äänestäjiensä maahanmuuttonäkemyksille. Siksi mitään luottamuksen palauttamista ei tarvita. Mutta äänestäjielle pitäisi saada välittymään viesti, että puolue on linjoillaan ja vie omia teemojaan tiukasti eteenpäin.

Luottamuskriisi on koko ajan ollut hallitukseen jääneillä muilla puolueilla, joiden henkinen hiv heittää epäluottamuksen varjon niiden keskinäisten suhteiden ylle. Ruoho ei kasva enää myöskään siellä, missä vihervasemmisto kulkenut on. 

Suomessa toistuvat joko ruotsidemokraattien nosteet tai Ruotsin maahanmuuttovirheet

Halla-ahon mielestä kansainvaellus on tämän vuosisadan megatrendi, mutta maahanmuutolla on myös eroa riippuen, missä tarkoituksessa siirtyillään ja ketkä tulevat ja menevät. Jomshof ja Halla-aho ovat yhtä mieltä siitä, että suhtautuminen maahanmuuttoon on avainasemassa, kun ratkaistaan, millaisissa oloissa Euroopassa jatkossa eletään.

Puoluesihteeri Jomshof tunnustaa, että ”suomalaisten työssäkäyvien maahanmuutto oli aikoinaan menestystekijä Ruotsille. Nykyään myös meillä on suuria ongelmia islamilaisista maista tulevien maahanmuuttajien kanssa, eikä heitä voi verrata suomalaisten maahanmuuttoon.

Hän myös arvioi Suomen tilannetta näin: ”Monet ihmiset Suomessa eivät näe maahanmuutossa ongelmia. Kuitenkin teidän on tehtävä kaikki tarpeellinen, ettei tilanne mene niin pahaksi kuin se on Ruotsissa mennyt.

Halla-ahon arvio Suomen tilanteesta on kuitenkin pessimistisempi kuin Jomshofin, sillä hänen mukaansa Ruotsiin on ”tullut myös työssäkäyviä maahanmuuttajia”. Suomalaisten muutto länsinaapuriin oli Ruotsille menestystekijä, mutta samaa ei voida sanoa Afrikasta ja Lähi-idästä virranneista siirtolaisista.

Tässä valossa kulttuuriongelmien keskeinen selitystekijä on tulijoiden etninen tausta ja heidän uskonnolliset näkemyksensä, jotka johtavat syrjäytymiseen, korkeaan työttömyyteen, slummiutumiseen ja islamistien mikrovaltioiden (Islamists mini-states) syntymiseen kaupunkien lähiöihin.

Perussuomalaiset ja Ruotsidemokraatit eivät ole mitään yhden asian puolueita, mutta ne ovat ainoat parlamentaariset puolueet, jotka tunnustavat, että Euroopan maiden taloudelliset, sosiaaliset ja turvallisuusongelmat sikiävät Afrikan ja Lähi-idän maista tulvivan maahanmuuton aiheuttamista haitoista.

Ne ovat myös ainoat puolueet, jotka voivat saada muutosta aikaan sekä Pohjolassa että ”yleiseurooppalaisessa politiikassa”. EU voisi edelleen olla kelvollinen instrumentti Euroopan ulkorajojen valvomiseksi, kunhan päätösvaltaa palautettaisiin Brysselistä kansallisvaltioille.

Tärkeä askel oli Ruotsidemokraattien siirtyminen Euroopan parlamentin ECR -ryhmään, jossa toimivat myös Perussuomalaiset ja Tanskan kansanpuolue. Puolueiden yhteistyö yhdistää Skandinavian kansallismieliset voimat.

Lähde: jukkahankamaki.blogspot.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

3 Replies to “Hankamäki: Mistä Ruotsidemokraattien menestys johtuu?”

 1. “vaatia ”järkevämpää” maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka niillä itsellään olisi ollut tilaisuus tehdä sitä koko ajan.”
  Nyt pitäisi tehdä Ensin jotain konkreettista asialle, eikä vain tehdä niitä vaali lupauksia, jotka petetään kun äänet on laskettu.

 2. peace sells but who’s buying
  1 Kohukirjoitus nosti esiin pykälän, jolla alaiset voisivat pistää Trumpin viralta – käyttöä harkittu kerran **seniilin** Reaganin* kanssa
  Katariina Karjalainen
  https://twitter.com/juhanikoskinen/status/828623609384009729

  2 Obama hyökkäsi rajusti Trumpin kimppuun – ”Tämä ei ole normaalia”
  Johannes Kotkavirta
  Johannes Kotkavirta – Propagandatoimittaja
  http://www.superhiiri.fi/?p=105

  Ilta-Sanomat
  Tapio Sadeoja
  kustantaja, vastaava päätoimittaja
  Ulla Appelsin
  päätoimittaja
  Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin on suuri isänmaan ystävä, joka ei siedä punavihreitä maailmanparantajia. Hän ei peittele näkemyksiään sen enempää kirjoituksissaan kuin toimituksen käytävillä, missä osa alaisista pelkää häntä.
  TEKSTI Ilkka KaristoKUVAT Maria Moulud
  Kohukirjoitus nosti esiin pykälän, jolla alaiset voisivat pistää Trumpin viralta – käyttöä harkittu kerran **seniilin** Reaganin* kanssa
  Katariina Karjalainen ULLA APPELSIINI ALAINEN KUTEN *VIHREÄ* KOTKAVIRTA
  Ymmäräteko millainen kaksinaamainen huijjari Ulla Appelsin on
  IS päätoimittaja ja millaista kuvaa hän itsestän valheelisesti luo
  että sen asnsioista hänen vetämänsä julkaisu voi kuitenkin tehdä tätä ääri vasemistolaista viher fasisti valheelista journalismiaan
  koko Appelsiin suuri isänmaan ystävä, joka ei siedä punavihreitä maailmanparantajia
  on hämäys aivopesu ZUBIERIN VALHEISIIN VERRATAVA KUSETUS
  Koska tämä viher vasuri mafian edustajat palkitsevat JSN Elina Grundströmin
  siitä että nämä saavat vapaasti harjoitaa viher vasemmiston liberaalien
  valheiden levittämistä täysin vapautunnesti
  Haukkuen muiden aaten kannatajat yleensä oikeisto konservatiivit
  seniileiksi mielipuoliksi 10-12 vuotiaksi down syndrooma vesipää rasisti nazi lapsiksi
  minusta kulostaa äärimäiselta hegiseltä väkivallalta 10 vuotiaiden tasole jäädeiden aikuisten mielipuolien kusipäiden vähemmän suvaitsevaisten muita kuin omanlaistensa typerysten
  koulukiusaajien toiminalta joita bitäisi ravistella
  beat the bully

  Iltasanomien Kotkavirta saa kipakkaa kritiikkiä Yhdysvalloista
  Johannes Kotkavirta kirjoittaa Iltasanomiin. Onko hän oikeasti toimittaja, sitä en tiedä, mutta sen olen havainnut jo aikaa sitten, että hän kopioi tietoja Yhdysvaltain demokraattien hallitsemista medioista.
  IS:n Johannes Kotkavirta teki vuoden parhaan jutun
  ja vihervasemmistolaisten median edustajien hyväveli korruptio rinki palkitse toisian kuin mafia jäseniään väkivallan teoista tai matu jegien huumekauppa hierakioidensa sisäpiirissä
  Ilta-Sanomien toimittaja Johannes Kotkavirta on palkittu Sanomalehtien Liiton palkinnolla parhaasta jutusta.
  Satoja miljoonia palanut (IS 17.9. 2012)
  Elina Grundström saa 30 000 palkinto rahaa juuri päinvastaisila perusteila
  mitä hän oikeasti edustaa HESARIN JUTTU
  JSN:n puheenjohtaja Elina Grundströmille 30 000 euron tunnustuspalkinto – Alfred Kordelinin säätiö
  ”Grundström on toiminut linjakkaasti hyvän* journalistisen tavan edistämiseksi*. Hän on edustanut media-alan kenttää ponnekkaasti
  Koen että palkinto on samalla tunnustus koko Julkisen sanan neuvostolle. Neuvoston merkitys ja näkyvyys on kauteni aikana korostunut
  Niinkö suomenkuvalehti *entinen* laatujulkaisu kertoo
  Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan Elina Grundströmin käytös sai työntekijät pelkäämään ja itkemään. Työilmapiiriä parantamaan pyydettiin psykologi.
  Grundström on toiminut linjakkaasti hyvän* journalistisen tavan edistämiseksi
  pyrkimällä äärimäisen muiden mielipiteiden kuin hänen ja vihervasuri pipertäjien
  totaali sensurointiin piste
  onko suomen valtamedian toiminta esim thrumphin tapauksessa Grundströmin mielestä
  nämä heidön omat moraalisaarnsa täytävää journalismia
  minusta he puhuvat juuri sitä
  mitä itse harjoittavat pahiten koko media kentässä
  Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
  Suomalainen keskustelutapa on muuttunut nopeasti. Eritoten sosiaalisessa mediassa solvaaminen, halventaminen, mustamaalaaminen ja suoranainen valehtelu ovat arkipäiväistyneet. Mediaksi itseään nimittävät tahot myrkyttävät yhteiskunnallisen keskustelun ja yhteiskunnan ilmapiirin johtamalla yleisöä tahallisesti harhaan valheellisilla viesteillään. Hyvän maun ja soveliaisuuden rajat on jo aikaa sitten ylitetty.
  kysymys kuka sen on ylittänyt pahiten
  ESIMERKKI YKSI TUHANSISTA -ILTA SANOMAT
  Kohukirjoitus nosti esiin pykälän, jolla alaiset voisivat pistää Trumpin viralta – käyttöä harkittu kerran **seniilin** Reaganin* kanssa
  Nämä pitävät tätä nimetömän lähten juttua 100 prosentisena faktana mitäs jos …………
  tapahtuu zubierit alpakat
  saksan nazien
  äärivasemmiston huijjaus lavastetut ajojahdit mitäs sitten selitelään
  vai pimenekkö ruutu kuin zubierin ja alpakoiden kohdalla valtamediasta maton alle hys hys
  ei nyt viitsisi enään puhua siitä asiasta T -YLE

  Pienet *feikkisivustot* menevät helposti läpi”, JSN:n Elina Grundström sanoo KUTEN INFOWARS 3 MILJOONAA SEURAJAA** SULJETTU **Miksi
  Elina Grundström on Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vapaan ja vastuullisen tiedonvälityksen ylin valvoja. Hän aloitti tehtävässään vuoden alussa. Grundström on ensimmäinen naispuheenjohtaja JSN:n historiassa.
  eli onko tämäkin joku sukupuoli valinta
  ei että virkaan olisi valittu pätevin
  Osa suomalaisista on selvästi huolissaan, että epäluotettaviin lähteisiin perustuvat jutut otetaan todesta. Tilanne ei kuitenkaan ole niin paha kuin sanotaan. MV-lehti on satunnaisesti noussut kymmenen luetuimman verkkosivuston joukkoon, mutta muita feikkiuutissivustoja siellä ei ole näkynyt, Grundström sanoo.
  tämä on järjen vastaista kommentointia Grundströmiltä
  Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen.
  Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.”EIKÖ MUILLA SITTEN OLISI
  – Tämä ensimmäinen kohta on innostava ja tärkeä. Tämä on journalismin tarkoitus, kertoa asiat niin kuin ne ovat.* Mielipiteet ovat sitten erikseen*.ELI HE OVAT AINA OIKEASSA
  ZUBIER JA ALPPAKKA TAPAHTUMAT OVAT SIITÄ HYVIÄ ESIMERKKEJÄ
  Olen huolissani nuorista, koska moni heistä on aloittanut median käyttönsä sosiaalisen median alustoilla, joilla jutut liikkuvat yksinään ilman kontekstia. Heillä voi olla vaikeuksia erottaa, mikä on oikeaa journalismia ja mikä feikkiä.
  Niin joka johtuu valtamedian valheelisesta maaiiman kuvan luomisesta valein
  puna viher vasemmisto kuplasaan lojuvilta alkoholisoituneilta toimitajan plantuilta
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller **opettavat** koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  TODELLA PUOLUEETOMASTI Kuten pressiklubi oli
  tai Aro anti thrumph mielenosoituken promootorina tai tai …………………
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” Yle Uutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  mietikää miten tämäkin äijjän naraatiot ovat muutuneet vuoden 2015-2016 aijan jälkeen hänestä on tullut matujen hyysäjä anti thrumph propagandisti niiden tapahtumien jälkeen
  ja vihapuheen yksi aiheutajista on juuri nämä kaksi tomitajaksi tseään kutsuvaa ja heidän
  järjetömät kansaa vihastutavat täysin politisoituneet viher vasemalle kirjoituksensa
  Ps KUKA TÄYSI JÄRKINEN IHMINEN HALUAISI ÄÄNESTÄÄ POLITIIKOJA JOTKA ANTAVAT VAPAASTI NÄIDEN ELUKOIDEN ANIFOIDEN KANNATAJIENSA RIEHUA KADULLA
  VÄKIVALTAISESTI
  JOPA LIETSOEN SITÄ TOIMINTAA HYVÄKSYEN SEN TAI ANTAA NÄIDEN KANNATAJIENSA LIBERAALI DEMOKRAATINEN USAN SEKOPÄÄT
  JAHDATA TOISEN PUOLUEEN JÄSENIÄ KUIN NAZI SAKSASSA JUUTALAISIA
  EI KUKAAN
  Mutta silti tämän tyyliset ihmiset
  ovat suomen liberaali vasuri valtamedian poliitisen aateen jumalia
  Obama hyökkäsi kovin sanoin Trumpia vastaan: “Ei politiikan ole tarkoitus toimia näin”
  HS.fi
  Obama kritisoi republikaaneja rajuin sanoin: Mitä republikaaneille on tapahtunut?
  ESS
  Barack Obama piti harvinaisen kovasanaisen puheen ja kutsui Trumpia ensimmäistä kertaa nimeltä: “Toivottavasti nämä kaksi vuotta ovat muuttaneet ajatuksianne”
  Aamulehti
  HEIDÄN MIELESTÄÄN POLIITKAN *HEIDÄN LAATIMAN* DEMOKRATIAN*
  PITAISI TOIMIA NÄIN
  RAW: Violent anti-Trump protest near Inauguration
  https://www.youtube.com/watch?v=dO2H_yT9A0U

 3. Obama sivalsi Trumpia ja tämän hallintoa: ”Elämme vaarallisia aikoja”
  Niin Elämme Ja se Johtuu Näistä Radikaali Liberali Vaemmiston Usalaisista Valtamediosta
  MTV3 Ja Obamalla On pokaa
  Kun Mietii Mitä hänen puolueensa kannatajat ovat Tehneet
  Obama kehottaa nyt USA:n demokraatteja äänestämään marraskuun vaaleissa rehellisyyden, soveliaisuuden ja oikeellisuuden palauttamiseksi maassa
  Onko Toi Ukko Kuuro Sokea Vai Dementoitunut Ääliö

  Katso You Tube
  Rebulikani senaatoreita ammutiin Demokraatiaa kunnioitaen
  Bernie Sandersin kannataja asialla
  Eyewitness video captures congressional baseball shootin
  Top 1
  https://www.youtube.com/watch?v=BHM73eJCa7k

  1 Kathy Griffin Holding A Fake Bloody Donald Trump Head
  2 CHAOS IN DC ANTI – TRUMP PROTEST / PROTESTERS ARRESTS
  BLACK BLOCK IN ANTI TRUMP PROTEST
  3 The Left & Islam: Unholy Alliance
  4 The common goal: destroying western civilization.
  Kuten Obamallakin Henry Weinsteinin Perhe Tuttu Mee Too

  5 Hillary Clinton, Barack Obama **strikingly silent on Weinstein scandal?**

  6 Trump supporter kidnapped and tortured in Chicago

  7 Trump to CNN: ’You are fake news’

  8 Dear Mainstream Media

  Obama kehottaa nyt USA:n demokraatteja äänestämään marraskuun vaaleissa
  rehellisyyden, soveliaisuuden ja oikeellisuuden palauttamiseksi maassa
  Vielä Keran
  Onko Toi Ukko Kuuro Sokea Vai Dementoitunut Ääliö
  REHELISYYDEN eI jumalauta

  Heidän Johdolaan Usasta Tulisi Vasemmisto Fasistien Temmellys kenttä
  Joka menisi konkursiin vuodessa kuten vuonna 2008
  Mtv 3 CNN Kätyrin kera

  tai tuo suomen ääri liberaalien propaganda kone on jo valmiiksi henkitoreisaan

  PS
  Hesari Jatkaa Tutulla Laatu journalimilaan Noita vainojaan
  Kunnioitaen journalistisia Puolueetomuus Ohjeita Ja omia Moraali saarnojaan vastamedialle

  Presidentti Trumpia verrataan Hitleriin ohjaaja Michael Mooren uudessa dokumentissa
  Fahrenheit 11/9 tuli ensi-iltaan Toronton elokuvajuhlilla.

  *Lisää Demokratti liberaalien Demokratia käsitystä*

  9 Sarah Huckabee Sanders Kicked Out Of Restaurant

  *Viimeisin talous poliitinenEn uutinen

  Trumphin mielenterveyden oireiden epä demokraatisen jäjestelmän tuloksista
  josta MTV 3 eI vahigosakaan mainitse sanakaan

  Muun suomen valtamedian jatkaessa näiden uutisten pimittämistä

  koska heillä on tärkeämpiä asioita tehtävänä uutisoitavana kuten…………. te tiedätte

  *Palkat kasvavat Yhdysvalloissa nopeammin kuin kertaakaan finanssikriisin jälkeen*
  Työttömyysprosentti pysyi heinäkuun tasolla 3,9 prosentissa.
  Maatalouden ulkopuolelle syntyi elokuussa 201 000 uutta työpaikkaa, kun keskimääräinen ennuste oli 190 000.

  Muistaakseni
  suomen valtamedia *itki maissin tuottajien ahdikosta Usasa*YLLÄTYS YLEN UUTISISSA
  Erikoista näiden uutisten varjolla

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/KfznvMRL?ref=ampparit:cf89&ext=ampparit

  On tämä suomen valtamedian touhu käsitämätöntä touhua

  jopa sairasta Thrumphin suhteen
  JSN on taas hiljaa

  kaikki on kuten pitää Suomessa on Maailman Puolueetomin Media
  Niinkö Kusipäät

  Niin Kai jos On joku Ääri Vasemistolainen Vihreä Kommunisti

  Obaman Tulevaisuuden Haave
  Käsitys Demokratiasta Suomen Valtamedian Toimijoiden Kanssa

  10 Democrat Maxine Waters: Time to confront Trump administration

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *