Hankamäki: Akateemiset pulmuset

Asiakirjan väärentäminen on hyväksyttävää, kun sen tekee Kokoomuksen Jyrki-boy.

J. Sakari Hankamäki kirjoittaa blogissaan:

Filosofian tohtori J. Sakari Hankamäki.

Tieteessä varjellaan usein tekijyyttä mustasukkaisesti ja pidetään tiukasti kiinni esittämiseen liittyvästä kunniasta, vaikka ulkoisista syistä johtuvat aikataulupaineet tutkimusten valmistumiseen ovatkin suuret.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.

Perussuomalaisten presidenttiehdokasta Laura Huhtasaarta vastaan alettiin alkuvuodesta vyöryttää väitteillä, joiden mukaan ehdokas olisi plagioinut osia vuonna 2003 valmistuneesta gradustaan. Selvityksen lopputuloksena Jyväskylän yliopisto totesi plagiointia tapahtuneen muttei katsonut sen olevan niin laajaa, että asia antaisi aihetta toimenpiteisiin.

Ruotsinkielisen Yleisradion tekemien vertailujen perusteella on selvinnyt, että plagiointi on ollut arvioitua laajempaa ja kattaa noin 30 prosenttia tekstistä. Tulos on paheksuttava ja nolo sekä tekijälle että tarkastajille, joita voidaan arvostella kontrollin laiminlyömisestä. Selvää mikä selvää.

Täysin ulkopuolisena ja asiaan perehtymättömänä en ota kantaa itse tapaukseen enkä puolusta tai moiti mitään tahoa. Sen sijaan haluan muistuttaa, että myös kokoomuksella oli piirissään vastaavanlainen kohu.

Jari vilppi-Vilén.

Oulun yliopiston selvitysryhmä totesi vuonna 2002, että kokoomuksen kansanedustajana ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä 2002–2003 toimineen Jari Vilénin pro gradusta noin puolet oli suoraan lainattu aiemmista teoksista ilman lähdeviitteitä. Yliopisto pelasti itsensä siirtämällä vastuun tekijälle, ja tekijä selitti toimineensa ”vilpittömästi”.

Puolustus oli naurettava ja paljasti rehellisen varkaan. Lisäksi Vilén arvioi sen hetkisen toimintakykynsä olevan paljon parempi kuin valmistumisvuonnaan 1989, eivätkä opiskeluajan virheet siis antaisi kuvaa hänen poliittisesta pätevyydestään.

Niinpä Vilénin ura jatkui seurauksetta. Voittihan hän myös Huhtasaaren plagioinnin määrässä selvästi. Jatkossa Vilén pesi tahriintunutta mainettaan pitämällä Suomen Sisun julkaisemien Muhammed-piirrosten esittämistä ”vastuuttomana” ja vaatien niiden poistamista!

Mitenkä se sensuuri kohottaakaan moraalikarismaa?

Lautakasa-Masa Vanhanen.

Hallituksen luottamuksen osoituksena Vilén nostettiin Matti Vanhasen sijaiseksi Euroopan unionin perustuslakia valmistelleeseen tulevaisuuskonventtiin toukokuussa 2003. Lisäksi eduskunta kohotti hänet suuren valiokunnan puheenjohtajaksi 2004.

Tarja Halonen.

Jätettyään eduskunnan 2007 Vilén palkittiin virkauralla ulkoasianministeriössä. Tarja Halonen nimitti hänet Budapestin suurlähetystön päälliköksi 2007 ja Sauli Niinistö Varsovan lähestystöön vastaavaan tehtävään vuonna 2012.

Sauli Niinistö ja proteiinia olkapäällä.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton puolestaan nimitti Jari Vilénin EU:n suurlähettilääksi Euroopan neuvostoon 2014. – Voiko virkahierarkian tikapuilla ylemmäksi kavuta?

Kauko Juhantalo.

Vilénin poliittisen uran jatkuminen kansan valitsemana olisi ollut vielä ymmärrettävää, aivan niin kuin Kauko Juhantalon paluu takaisin eduskuntaan valtakunnanoikeudessa saadun tuomion jälkeen.

Demokratiassahan kaikki on kansan käsissä. Mutta vilppi-Vilén valittiin virkauralle rötöstelystä huolimatta, jolloin vastuu henkisestä korruptiosta lankeaa myös nimityksen hyväksyneille.

Huhtasaari vs. Vilén – Mitä eroa tai opetettavaa tapauksilla on?

Opimme, että tieteelliset väärinkäytökset tai ansioiden puutteet eivät paina mitään, kunhan taskussa on oikeiden puolueiden jäsenkirjat.

Eva Biaudet.

Toiseksi opimme, että merkittävätkään tieteelliset ansiot eivät merkitse poliittisissa virantäytöissä, kuten vähemmistövaltuutetun nimitysprosessissa, jossa Ruotsalaisen Kansanpuolueen Eva Biaudet nimitettiin virkaan ilman lain vaatimaa ylempää korkeakoulututkintoa, 30:n oikeasti pätevän ohi.

Anni Sinnemäki.

Helsingin apulaispormestareista Anni Sinnemäellä (vihr.) ja Nasima Razmyarilla (sd.) ei ole myöskään mitään akateemista loppututkintoa, mutta heidät valittiin, sillä sukupuoli oli oikein, niin kuin se on nyt pormestarikunnan valtaenemmistöllä.

Nasima Razmyar.

Kolmanneksi opimme, että ei kannattaisi tehdä vertailevaa tutkimusta vain gradujen piirissä, vaan kannattaisi tehdä sellaista vertailevaa tutkimusta, jossa selvitettäisiin, kuinka erilaista median, tieteilijöiden ja valtavirtapoliitikkojen asennoituminen on perussuomalaisiin poliitikkoihin, kuin se on muita puolueita edustaviin poliitikkoihin.

Sillä vertailujen kautta käy ilmi asioiden todellinen laita.

Lähde: jukkahankamaki.blogspot.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

3 Replies to “Hankamäki: Akateemiset pulmuset”

  1. Niin mutkun Laura on rassismi! Nih! Ja nuo muut ei rassismi, ni ne on kivoi ihmisii, junou!

  2. Pienten kouluin opettajien gradut ovat ainekirjoituksia tyttösten laatimina. Möly johtuu siitä, että Huhtasaari kyhäelmässään oli vielä suvakkina toistamassa latteuksia, mutta kokemuksen viisastamana muutti mielensä. Kaivelu on kosto luopiolle.

  3. Näinhän demokratia toimii poliittisen median propagandan avulla. Harvapa tietää murkut.org olemassaolosta. Hankamäki taas antoi älyllisen valon pilkahduksen mediamaailman kaamokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *