Halla-aho rinnastaa totalitäärisen Euroopan Venäjään ja Kiinaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.

Luin eilen lehdistä, että Saksan viranomaiset aikovat asettaa kaksi Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) nuorisojärjestöä tarkkailuun. Perusteluna on mm. se, että “ollaan huolissaan” järjestöjen “epädemokraattisista arvoista” kuten avoimien rajojen vastustamisesta.

Tekihän Chemnitzin mielenosoituksen 10 000:sta osallistujasta ainakin viisi “käsitervehdyksiäkin”, eikä AfD ole siitä huolimatta tuominnut mielenosoitusta.

Myös koko AfD:n tarkkailua ja mahdollisesti kieltämistä on vaadittu kilpailevien puolueiden suunnalta.

Samassa lehdessä kerrottiin, että Facebook ja Twitter ovat rekrytoimassa 10 000 uutta sensoria kitkemään vihapuhetta ja edistämään kivapuhetta.

Suomalaisetkin Fb:n käyttäjät ovat viime aikoina saaneet havaita, että bännin voi saada esimerkiksi linkittämällä median julkaisemiin, maahanmuuttoaiheisiin artikkeleihin, tai jopa arvostelemalla bännäyspolitiikkaa itseään.

Mieleeni tuli, että kun Venäjä tarkkailee, soluttaa ja kieltää oikeuden päätöksillä oppositiopuolueita ja kansalaisjärjestöjä tai pamputtaa ja kyynelkaasuttaa mielenosoituksia, sitä pidetään hiipivänä totalitarismina.

Vielä muutama vuosi sitten naurettiin Kiinalle, jossa kokonainen sensoreiden armeija kyttää nettikeskusteluja ja poistaa vallanpitäjille epämieluisia kommentteja.

Kun Länsi-Euroopan maat tarkkailevat, soluttavat ja kieltävät oppositiopuolueita ja kansalaisjärjestöjä ja panevat sensorit kyttäämään nettikeskusteluja, sitä kutsutaan “demokratian itsepuolustukseksi”.

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

One Reply to “Halla-aho rinnastaa totalitäärisen Euroopan Venäjään ja Kiinaan”

  1. Kuka tietää, missä maassa totalitarismiin pyrkivä vallanpitäjä huomaa oman totalitarisminsa?
    Määritelmä: Totalitarismi on poliittinen järjestelmä, jossa valtion valta ulottuu yhteiskunnan kaikille aloille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *