Halla-aho kotouttamisesta – kuin alkukantaisten yhteisöjen sadetanssi

Villi sadetanssija Ritva Viljanen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.

Me perussuomalaiset arvostelemme usein kotouttamistoimintaa ja siihen kipattuja isoja rahoja. Tämän vuoksi meitä arvostellaan usein siitä, että emme halua kotouttaa maahanmuuttajia.

Emme kuitenkaan arvostele kotouttamista siksi, että emme jakaisi sen tavoitteita, vaan siksi, että siitä ei näytä olevan mitään hyötyä.

Ankarasta hyysäämisestä ja kotouttamisesta huolimatta meillä on Länsi-Euroopan huonoimmin integroituneet maahanmuuttajat. Ainakin jos tukiriippuvuudella ja työllisyysasteella mitataan.

Alkukantaisia ihmisiä tanssimassa sadetanssia.

Kotouttaminen on hiukan samanlaista toimintaa kuin alkukantaisten yhteisöjen sadetanssi.

Alkukantaiset ihmiset eivät olleet tyhmiä, ja he varmasti huomasivat, että sadetta ei välttämättä tule, vaikka kuinka tanssittaisiin. Kun kuivuuden syitä ei tunnettu, ja kun muitakaan keinoja ei ollut, jatkettiin silti tanssimista. Lisäksi saatettiin ajatella, että vaikka kuivuus tanssimisesta huolimatta jatkui, tilanne saattaisi olla VIELÄ pahempi, jos EI tanssittaisi.

Kuivuus, siinä missä kotoutumattomuuskin, on konkreettinen ongelma.

Jonkun mielestä huonokin keino on parempi kuin ei keinoa ollenkaan. Tästä olen kuitenkin eri mieltä.

Ensinnäkin toimimattomaan keinoon käytetyt resurssit ovat poissa toimivien ratkaisujen kehittämisestä. Kun ukot tanssivat toteemin ympärillä, he eivät ole esimerkiksi kaivamassa kastelukanavaa tai kantamassa vettä purosta pellolle.

Toiseksi toimimattoman keinon jatkaminen synnyttää asianosaisille harhan siitä, että ongelmaan oltaisiin jo puututtu.

Tämä antaa heille verukkeen olla tekemättä mitään muuta. Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, joka nykyään johtaa Vantaata, todisti vuonna 2012 kotoutumisen onnistumista sillä, että kaupunki oli nimittänyt erillisen virkamiehen hoitamaan kotouttamista.

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

5 Replies to “Halla-aho kotouttamisesta – kuin alkukantaisten yhteisöjen sadetanssi”

  1. Itse maahantulijatkaan ei ole mielestään tulleet “kotoutumaan”, vaan valloittamaan maan Kalfaatiksi. Myös Imaamit kieltävät ankarasti luopumasta Islamin edistämsestä ja sopeutumasta, ja se on suorastaan rangaistavaa ! Myös Ylen näyttelymuslimi , “syö paskaa ja kuole pois”- Husu kertoo poistavansa monokulttuurin Suomesta Jihadistitoveriensa avulla !
    Sanoutuuko Yle irti jihadismin edistämisestä ? Valkopeseekö Yle tahallaan jihadisteista unelmavävyjä?

  2. Sadetanssi toimii varmaan vasta Afrikassa tanssittuna. Äkkiä siis sinne tanzaamaan!

  3. Näin se on. Ei kannettu vesi kaivossa pysy ,eikä raha lisäänny siirtämällä toisesta taskusta toiseen taskuun.

  4. Olisi mielenkiintoista kuunnella tätä aivoriihtä kärpäsenä katossa,joka näitä maailmaa mullistavia päätoksiä tekee meidän parhaaksemme.Päätökset jotka karmeudessaan ovat vertaansa vailla,meidän tuotanto ja luonnonvarat kulutetaan ulkolaisten onnenonkijoiden elättämiseen ja hauskaan elämämiseen,ilman kritiikin siementä.Musta Fasismi,joka on johdettua toimintaa kaiken kaikkiaan meidän parhaaksemme, jyllää jääväämättä meidän ylitsemme ja emme kylläkään mahda sille yhtikäs mitään.

  5. Kuinka tätä kansanvaihtoa kiivaimmin vaativat ne, joille se on suurin haitta ? Jos tänne tuodaan EUn suunnitelmissa olevat 62 miljoonaa tulijaa, se on vastoin vihreiden ilmaston muutoshuuhaata. Tänne ympärivuotista lämmitystä vaativat miljoonat asunnot takaavat, että ilmaston suojeluhorinat voi vihreät unohtaa lopullisesti. Toinen lahko, feministit, joutuvat itse pukeutumaan koko ikänsä mustaan burkhaan. Ja nyrkin ja hellan väliin, puskemaan lapsia koko ikänsä, ehkäisy on silloin kielletty. Outoa feminismiä, kun luovutaan jo nykyisin saadusta tasa-arvostakin ! Kolmas outo matukiimaryhmä on homot, jotka imaamit vaativat pudottamaan katolta. Luulisi Haavistokin taistelevan kiivaasti invaasiota vastaan. HALOO ! Miksi sivistyneetkin julkkikset haluaa kiivaasti tätä joukkoitsemurhaa ? Eikö edes Ruotsin 61 no-go aluetta pelota ? Pian meilläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *