Halla-aho: Ihmiset saavat nykyään sätkyjä ja kouristuksia siitä, mitä muut sanovat

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan:

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.

Evolutiivisen selviämisen kannalta lajille ei ole edullista erikoistua tai tulla riippuvaiseksi juuri tietynlaisesta ympäristöstä.

Rotta on esimerkki selviytyjästä, joka ei ole erikoistunut mihinkään. Se ei hyppää yhtä hyvin kuin jänis, kiipeä yhtä hyvin kuin orava tai ui yhtä hyvin kuin majava. Kuitenkin se suoriutuu keskimäärin kaikista kolmesta lajista paremmin kuin jänis, orava tai majava. Siksi se selviytyy useammista tilanteista ja olosuhteista.

Myös ihminen on hyvin erikoistumaton ja sopeutuva eläin, älykkyyden lisäksi. Siksi ihminen on valloittanut maapallon ja pystyy elämään erilaisissa ympäristöissä.

Ihminen on myös äärimmäisen sitkeä eläin. Elokuvissa ihminen putoaa siististi, kun häntä lyö kerran nyrkillä tai ampuu. Todellisuudessa ihminen räpiköi hyvin pitkään kovaakin väkivaltaa vastaan.

Ihmisen henkinen kestokyky on huomattava. Yksilöt ovat selvinneet pommituksista, tulipaloista, juoksuhaudoista, nälänhädistä, keskitysleireistä ja kidutuskammioista. Sitkeimmät ovat ryömineet rei’itettyinä joukkohaudoista ruumiskasojen alta. Ja aina he ovat kaapineet itsensä kokoon ja ryhtyneet rakentamaan uutta elämää alusta. Kautta historian.

Olen miettinyt, onko ihminen ajamassa jonkinlaiseen evolutiiviseen umpikujaan.

Ihmisen menestymisen ja selviytymisen avain on ollut kyky rakentaa suojaavia kuplia ympärilleen. Tällaisten enemmän tai vähemmän mukavien kuplien ansiosta hän pystyy elämään niin tropiikissa kuin Antarktiksella ja tarvittaessa avaruudessakin.

Kuplasta tulee kuitenkin samalla hänen vankilansa. Sen sisällä hänen ei tarvitse sopeutua ympärillä oleviin olosuhteisiin, jolloin hänen kykynsä selviytyä ympäröivissä olosuhteissa itse asiassa huononee.

Tämä pätee myös henkisesti. Ihmiset saavat nykyään sätkyjä ja kouristuksia siitä, mitä muut sanovat, ja jopa siitä, mitä heille tulee muiden sanomisista mieleen (tyypillisesti natsit ja 30-luku).

Kaikki ovat koko ajan järkyttyneitä, tyrmistyneitä, triggeröityneitä ja pöyristyneitä. Kolumnistit kertovat, miten jonkun muun sanomiset saivat heidät voimaan fyysisesti pahoin.

Puhutut ja kirjoitetut sanat tai rivien välissä olevat tarkoitetut tai tarkoittamattomat merkitykset ja signaalit aiheuttavat posttraumaattista stressisyndroomaa, joka vaatii pillereitä ja terapeutilla käymistä.

Keskitysleireiltä selvinneet juutalaiset rakensivat itselleen hyvinvointivaltion aavikolle. Tämän päivän ihmiset tutisevat hyytelönä lattialla, koska joku on sanonut internetissä jotakin.

Kehitys johtanee siihen, että jokainen vetää kohta perässään pehmustettua safespace-tynnyriä, jonne voi sujahtaa piiloon ja vetää kannen päälle aina, kun väärät sanat, symbolit ja mielleyhtymät alkavat liikaa ahdistaa.

Miten tällainen porukka kuvittelee selviytyvänsä, jos heille ja heidän elinympäristölleen *oikeasti* tapahtuu jotakin?

Vuosien saatossa on käynyt usein niin, että kiihottunut toimittaja tulee silmät lautasen kokoisina kysymään, olenko tyrmistynyt, kun julkisuuden henkilö x, y tai z sanoi sitä tai tätä.

No en ole. En tyrmisty sanoista. Olen nimittäin ajatellut selvitä sekä ruumiillisesti että henkisesti sodasta, maanjäristyksestä tai asteroidin iskusta, jos jokin niistä on tullakseen.

Lähde: facebook.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

5 Replies to “Halla-aho: Ihmiset saavat nykyään sätkyjä ja kouristuksia siitä, mitä muut sanovat”

  1. Kaikki puhuu paljon, tekoja puuttuu. Kannatan kyllä ja omaan saman arvopohjan, mutta tekoja tarvitaan ennen vaaleja.

  2. Ei sillä ole väliä, että ihmiset saavat sätkyjä, mutta sillä on, että firmat saavat sätkyjä erottaen työntekijänsä tämän mielipiteiden vuoksi ( ei siis mitään firmaan liittyvää) tai yllytetään boikotoimaan firmoja, kun joku asia ei aina menekään suvakkifasistien kiimakierron mukaisesti. Sillä on väliä ja usein silloin RIKOTAAN mm. PERUSTUSLAIN ihmisille – siis Sinulle ja minulle suomia OIKEUKSIA!

  3. “Kaikki ovat koko ajan järkyttyneitä, tyrmistyneitä, triggeröityneitä ja pöyristyneitä. Kolumnistit kertovat, miten jonkun muun sanomiset saivat heidät voimaan fyysisesti pahoin.”

    Kyse on performanssista jossa ihmiset esittävät kyseisiä tunnetiloja. Samaa filmausta kuin jalkapallo-otteluissa ja muslimien uhriutumislavastuksissa. En tiedä saavatko he kertakorvauksen Sorokselta näistä kohtauksista vai onko kyse lumipalloefektistä tai jostain trendistä tms.
    Joka tapauksessa kyseessä siis yksi vihervasemmiston kyseenalaisista ja halveksittavista toimintatavoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *