Gustav Hägglund: YK aikoi uhrata suomalaissotilaita Israelin puolesta

Suomalaisia rauhanturvaajia.

Vastarinta.com uutisoi:

Kenraali Gustav Hägglund kertoo  uudessa kirjassaan, kuinka hän joutui toimimaan YK:n kieltoa vastaan pelastaakseen Hizbollahin sieppaamat suomalaissotilaat.

Gustav Hägglund.

Tapahtumat juurtavat Hizbollahin hyökkäykseen Israelia kohtaan 1980-luvun loppupuolella. Hizbollahin hyökkäys epäonnistui ja järjestön johto syytti tästä YK:n rauhanturvaajia, jotka heidän mielestään olivat hidastaneet hyökkäyksen etenemistä.

Epäonnistuneen hyökkäyksen aikana Hizbollahin sotilaat sieppasivat 14 suomalaissotilasta. Järjestö uhkasi myös tappaa siepatut suomalaiset. Tämä uhkaus sai Hägglundin hänen kirjansa mukaan toimimaan.

Hägglund yritti vapauttaa suomalaissotilaita kääntymällä YK:n puoleen. Sieltä hän ei kuitenkaan apuja saanut, vaan sen sijaan häntä kiellettiin neuvottelemasta Hizbollahin kanssa, koska tämä ”saattaisi suututtaa Israelin”.

Marrack Goulding.

Kielto tuli ylimmältä tasolta eli YK:n rauhanturvaamisesta vastanneelta alipääsihteeri Marrack Gouldingilta.

Kielto ei kuitenkaan pysäyttänyt Hägglundia, joka päätti järjestää omat neuvottelut kiellosta huolimatta. Hän tapasi Hizbollah-johtajan sheikki Mohammad Hussein Fadlallahin.

Mohammad Hussein Fadlallah.

Neuvotteluissa Hägglund sai kuulla Fadlallahilta kovaa kritiikkiä länsimaita ja YK:ta kohtaan. Tämän jälkeen Hägglund kysyi Fadlallahilta, eikö olisi väärin rangaista rauhanturvaajia muiden virheistä. Fadlallah myönsi asian olleen näin.

Neuvottelut Hägglundin ja Fadlallahin välillä onnistuivat ja suomalaissotilaat vapautettiin. Muidenkin suomalaissotilaiden vainoaminen loppui siihen.

Lähde: vastarinta.com

tamtam@urkki.net

Comments

comments

2 Replies to “Gustav Hägglund: YK aikoi uhrata suomalaissotilaita Israelin puolesta”

  1. Neuvottelu on tehokkaampi tapa kuin uhkailu ellei ole täydellistä ylivoimaa.
    Ylivoimaimaista naapuria ei kannata pelätä ja turvautua muiden paperilupausten apuun. On osattava keskustelutaito silloinkin, kun ei ole varaa esittää vaatimuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *