Ei neekeriä Turussa! – Ei neekeriä missään!

Paco Diop.

Kaksi “rodullistettua” “turkulaismiestä” kerää netissä nimiä kansalaisaloitteeseen, joka pyrkii kieltämään neekeri-sanan käyttämisen Suomessa.

Touko Aalto ja Paco Diop. Onko Touko tekemässä tynkkyset?

Hankkeen takana ovat Mamadou “Paco” Diop ja Serigne Sale.

Serigne Sale.

Nimien kerääminen on aloitettu 27.4.

Alle kansalaisaloitteen teksti:

Aloitteen sisältö:

Neekeri-sana Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Sananvapaudella on suuri rooli yhteiskunnassamme ja demokratiassa. Suomi on myös maa, jossa sananvapaus on hyvin laaja, mutta sananvapautta ei saa käyttää ihmisarvon loukkaamiseen.

Neekeri-sanan käytöstä on käyty paljon julkista keskustelua ja se on myös liitetty sananvapauteen. Neekeri-sanana oli neutraalikäsite Suomessa hyvin pitkäänkin.1960-luvulla neekeri-sana alkoi saada kuitenkin yhä enemmän halventavampaa merkitystä.

Viimeistään 1990-luvulla sana on saanut Suomessa rasistisen merkityksen ja sitä pidetään ihmisarvoa loukkaavana. Sanan käytöstä ei kuitenkaan rangaista, jota pidän todella huolestuttavana. Erityisesti julkisesti käytävässä keskustelussa neekeri-sanan käyttö tulisi olla kielletty.

Suomen väestö ei koostu enää ainoastaan valkoisista ihmisistä ja monikulttuurisuuden lisääntyessä on mielestäni todella epäinhimillistä, että ihmisen ihonvärin takia häntä saa kutsua loukkaavilla nimillä.

Tälläinen ei kuulu mielestäni sivistysyhteiskuntaan. Edellä mainituista syistä esitänkin neekeri sanaa kriminalisoitavaksi ja laitan aluille kansalaisaloitteen säädöksestä, jossa neekeri sanan käyttö kielletään erityisesti julkisessa keskustelussa.kriminalisoitava julkisessa keskustelussa

Perustelut:

Nimeni on Paco Diop. Olen asunut Suomessa 12 vuotta. Tulin tänne nuorena ja nyt aikuisena kirjoitan tämän koko Suomen kansalle, eli jokaiselle Suomessa asuvalle ihmiselle. Olen kiitollinen Suomen kansalle siitä, että se on pitänyt huolta minusta sekä hyvinä että huonoina päivinä. Suomi on vahvistanut minussa näitä arvoja: kärsivällisyys, hyväsydämisyys ja empaattisuus. Nämä arvot voi löytää jokaisesta suomalaisesta, joka oikeasti välittää Suomen kauneudesta ja rikkaudesta.

Yritän tämän tekstin avulla nostaa kissan pöydälle, sillä minulle on opetettu, että aito suomalainen on myös rehellinen ihminen. Suomi on yksi maailman kauneimmista maista ja täällä ihmiset ovat niin sanotusti onnellisia. Tasa-arvo sanana on jatkuvasti esillä keskusteluissa, mutta käytännössä me emme siitä pidä kiinni. Se on vain tyhjä sana.

Haluaisin aluksi todeta ”kyllä, olen tietoinen syrjinnän kieltävästä laista”. Siitä huolimatta mielestäni täältä puuttuu yksi laki. Laki, joka kieltää rasistisen neekeri-sanan käytön. Suomessa on sananvapaus. Se on erittäin hyvä asia, siitä voi koko kansa olla ylpeä. Samalla yhteiskunnassamme on aikuisia, nuoria ja lapsia, jotka kärsivät ja tulevat loukatuiksi nimenomaan tästä sananvapauden ”jokamiehenoikeudesta”.

Some on nykyään suurin ja pahin paikka, missä monia nuoria syrjitään. Siellä käytetään loukkaavaa kieltä ja rumia sanoja: neekeri sana maahanmuuttajanuorille, vitun huora nuorille tytöille. Sana neekeri merkitsi Suomessa 60-luvulle asti melko neutraalisti tummaihoista. Siitä eteenpäin se alkoi kuitenkin saada yhä halventavampaa merkitystä. Viimeistään 1990-luvulla sen ihmisarvoa loukkaava ja rasistinen merkitys oli vahvistunut Suomessakin.

Tällä hetkellä kaikille on selvää, miten sen sanan käyttäminen vaikuttaa ja vaikeuttaa toisten ihmisten oloa. Myös muiden halventavien sanojen käyttö tuntuu todella pahalta. En haluaisi lukea ja kuulla sellaista kieltä kenenkään suusta. N-sana on kuitenkin pahin, koska koko maailma tietää, mistä on kyse.

Suomessa mikään laki ei kiellä N-sanan käyttöä.

Minusta se olisi kiellettävä erityisesti julkisessa kirjoituksessa: aikuisten, nuorten ja lasten kirjallisuudessa, lehdissä, sosiaalisessa mediassa jne. Niinpä olen laittanut alulle uuden kansalaisaloitteen N-sanan käytön kriminalisoimiseksi Suomessa.

Meidän velvollisuus on suojella jokaista lasta tässä maassa, ettei enää Ruokakaupoissa hyvin rasisti mies voi enää mennä kysymään pieneltä pojalta 7 vuotias “Hei pikku nekeeri, haluasitko sä, että pesen sun naamasi?”.

Sen lisäksi, on se helppoa kuvitella, että lapsi ei voi siitä asiasta tehdä mitään muuta kuin ihmitellä miksi hänellä puhutaan sillä tavalla. Mitä hän on tehnyt väärin, että häntä kohdeltaan eri tavalla?

On itsella lapsia vai ei, on se meidän yhteiskunnallinen velvollisuus suojella ja arvostaa jokasta lasta.

Edustajat

Mamadou Diop Turku
Hintsa knaanpin katu 6b 60
pacodiop84@outlook.com
0442137044

Varaedustajat

Serigne Sale Turku
Raivionkuja4b44
grisene@live.fr
0449881772

Lähde: kansalaisaloite.fi

tamtam@urkki.net

Comments

comments

10 Replies to “Ei neekeriä Turussa! – Ei neekeriä missään!”

 1. Voi voi näitä, joilla psyyke ei ole kunnossa ja jotka haluaa isnnöidä. Hömpät kieltävät seuraavaksi roomalaistervehdyksen, jota Orpokin käyttää. Sitten myös heil- sana.

 2. Entä jos on esim suomessa asuva espanjalainen saako hän enää puhua väreistä..kun musta sattuu olemaan negro.
  Älytön aloite mitä koskaan olen nähnyt..saa vihervassurit panna parastaan että saavat lain läpi😁

 3. Netistä löytyy neekerilauluja, joten niitä pitää hyräillä vielä laillisina. Mikko Alatalon ollaanpa sitä neekeriä, viktor Kallborek ym soimaan.

 4. Onko TODELLA niin,että voi kirjoittaa sanan neekeri ja se ei ole rangaistavaa? Haluisin sen tietää.Monet taasen sanovat sen olevan laitonta.Mikä on totuus laissa???

 5. Ei mikään sana voi olla sinällään kielletty. Sehän olisi täysin absurdia ja kaiikia sivistysvaltion periaatteita vastaan. En usko että tuo onnistuisi edes täydellisessä diktatuurissa.

 6. Itse tykkään käyttää neutraalia romaniankielistä negru-sanaa.

 7. Tässä koko jutussa on käynyt vähän samoin kuin ylen inkkarijutussa..muut kuin aidot neekerit ovat omineet neekeri sanan kieltämisen..tunnen monta pikimustaa aitoa neekeriä ja ei he ole koskaan valittaneet neekeri sanasta..päinvastoin..nauraneet valkoiset hampaat loistaen.
  Eli jos joku ei neekeri mutta muuten tumma loukkaantuu neekeri sanasta on rasisti koska pitää aitoja neekereitä jotenkin ala-arvoisina ja halveksittavina mitä eivätvoke

 8. Pitäisi oikeastaan kokeilla YLE:n puhelinlangat ohjelmassa toivoa esim. lauluja: Irwinin Ulos joka mutakuono ja lakupelle tai Reino Helismaan laulu, jossa sana menevät suurin piirtein, Joku neekerkin oolrait, kuoli vahingossa kait, mutta ihmisistä ainoastaan.. jne. Niin menisiköhän YLE:n suvakeilta tällaiset läpi?

 9. Jos tuonkin neekerin suurin ongelma Suomessa on se, että on neekeri ja siksi myös kutsutaan, niin pitäisikö hänen palata esi-isiensä maille, jossa kukaan suomalainen ei ole sanomassa sanaa neekeri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *